breaking newsΔιεθνή

Η Τουρκία επαναφέρει το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και προαναγγέλλει έρευνες

 

Τι είπε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας

Την επαναφορά του τουρκο-λιβυκού μνημονίου αποφάσισε η Τουρκίαενώ παράλληλα, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (17/1) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, προανήγγειλε έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο Μανώλης Κωστίδης υπογράμμισε πως ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Aλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, δήλωσε: «Οι δραστηριότητές μας στον τομέα της ενέργειας απέκτησαν μεγάλη σημασία, ιδίως με τη συμφωνία για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας το 2019. Πέρυσι, δημιουργήσαμε ένα νομικό πλαίσιο συνεργασίας με ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των υδρογονανθράκων».

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία, θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης.

Δηλώσαμε ότι μέσω των δικών μας πλοίων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ πιο οικονομικά, αποδοτικά και ταχύτερα αποτελέσματα. Την προσεχή περίοδο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουμε μια ομάδα εδώ» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

Σε σχετικό του δημοσίευμα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK επισήμανε: «Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ συμμετείχε στη Σύνοδο Ενέργειας και Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

Ο υπουργός δήλωσε πως η Λιβύη διαθέτει μεγάλες δυνατόητες και αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τονίζει ότι «εμείς στο ζήτημα αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με πολλές χώρες κι έχουμε την πρόθεση». O υπουργός δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να δράσουμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης. Τονίσαμε πως με τα δικά μας πλοία μπορούμε να λειτουργήσουμε πιο οικονομικά και αποτελεσματικά».

Back to top button