Ελλάδα

Σπείρα πωλoύσε πλαστέs βεβαιώσειs αρνητικών τεστ κoρonoggιπηs

 Η μια από τις συλληφθείσες είχε πουλήσει πλαστές βεβαιώσεις σε τουλάχιστον 50 άτομα

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. και ανέφεραν ότι μία γυναίκα με καταγωγή από τη Γεωργία κατάρτιζε και πουλούσε πλαστές βεβαιώσεις Covid-19 από μοριακό ή rapid τεστ με αποτέλεσμα «Αρνητικό».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και συνέλαβαν την περασμένη Κυριακή τρεις Γεωργιανές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης ασθενειών κατ’ εξακολούθηση».

Κατά την κατάθεσή της η μία από τις τρεις συλληφθείσες ομολόγησε ότι είχε πουλήσει έναντι αμοιβής 10 ευρώ πλαστές βεβαιώσεις σε τουλάχιστον 50 άτομα. Μάλιστα δύο βεβαιώσεις εξ’ αυτών χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο συγκατηγορούμενές της με σκοπό να καταφέρουν να εισέλθουν και να εργαστούν ως συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Οι τρεις κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Ρέντη, ενώ κάνει λόγο για υπερπροσπάθεια παρά τη λειψανδρία.

 

 

 

Πηγή 

Back to top button