Διεθνή

Αμερικάνικη μελέτη πιστοποιεί: “υπάρχουν λίγες αποδείξεις ότι τα σχολεία συνέβαλαν σημαντικά σε μια αύξηση των μεταδόσεων”.

Αμερικάνικη μελέτη πιστοποιεί: “υπάρχουν λίγες αποδείξεις ότι τα σχολεία συνέβαλαν σημαντικά σε μια αύξηση των μεταδόσεων”.
Τα σχολεία που σεβάστηκαν την φυσική απόσταση, τη μάσκα και άλλα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης-πρόληψης δεν παρατηρήθηκε πως συνέβαλαν στην γρήγορη μετάδοση του coronavirus στο εσωτερικό τους ,αποκάλυψε αμερικάνικη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Οι ερευνητές, που εργάζονται για τα Κέντρα Πρόληψης και καταπολέμησης Νόσων των ΗΠΑ (CDC), εξέτασαν δεδομένα από μελέτες που διεξήχθησαν σε σχολεία σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η ανάλυσή τους δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA)
“Καθώς πολλά σχολεία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους για ζώσης διδασκαλία στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς μεταφέρθηκαν κρούσματα Covid-19 που συνδέθηκαν με το σχολείο. Αλλά υπάρχουν λίγες αποδείξεις ότι τα σχολεία συνέβαλαν με σημαντικό τρόπο στην αύξηση μεταδόσεων” στο τοπικό επίπεδο πιστοποιεί η έρευνα.

“Η πλειονότητα των υπαρχόντων στοιχείων, που καλύπτει το πρώτο εξάμηνο του σχολείου, είναι καθησυχαστική στο βαθμό που ο τύπος της ταχείας εξάπλωσης που έχει παρατηρηθεί συχνά σε χώρους συγκατοίκησης ή σε χώρους εργασίας πολυσύχανστους, δεν παρατηρείται στο σχολικό περιβάλλον” υποστήριξαν οι ερευνητές. Σύμφωνα με αυτούς, τα δεδομένα υποδηλώνουν τον τρόπο προώθησης της “διατήρησης ή επιστροφής μερικώς ή πλήρως” στη δια ζώσης διδακσαλία.

“Πρέπει να συνεχιστούν όλα τα μέτρα που συνιστώνται για τον περιορισμό (κινδύνων μετάδοσης) στα σχολεία”, αναφέρουν. Αυτά περιλαμβάνουν την καθολικότητα της μάσκας, τη φυσική απόσταση και μια υβριδική λειτουργία μεταξύ εικονικών και δια ζώσης μαθημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τα μεγέθη της τάξης.

Είναι επίσης δυνατά και άλλα μέτρα, όπως η αύξηση του αερισμού των αιθουσών και η αύξηση των τεστ για γρήγορο εντοπισμό και απομόνωση ασυμπτωματικών μολυσμένων ατόμων. Οι αθλητικές δραστηριότητες εσωτερικού χώρου θα πρέπει να απαγορεύονται, ωστόσο, συμβουλεύουν οι ερευνητές.lalibre 27/1/21

dimpenews.com

Back to top button