Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η μετακίνηση θα γίνεται ανάλογα με τον αριθμό της ταυτότητας…

Πάει αυτοί έχουν τρελαθεί τελείως…!!!    

Lockdown: Πρόταση για μετακίνηση ανάλογα με τον αριθμό της ταυτότητας

Ο έλεγχος στις μετακινήσεις αποδείχθηκε δύσκολο εγχείρημα με αρκετούς να στέλνουν πολλά διαδοχικά SMS στο 13033, διαγράφοντας παράλληλα το προηγούμενο. Μ’ αυτό το κόλπο κατάφερναν να μένουν έξω για ψώνια και βόλτα αρκετές ώρες περισσότερες δηλαδή από τις δύο που επιτρέπεται και την αστυνομία να μην μπορεί να διαπιστώσει τι πραγματικά ισχύει.

Μάλιστα, τόσο ο «κόφτης» των SMS στο 13033 όσο και το χρονόμετρο έπεσαν στο τραπέζι σκόνταψαν πάνω στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή και στην δυσκολία μεγάλης μερίδας πολιτών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές και τα smartphones χρησιμοποιώντας χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Έτσι, κυβέρνηση και επιστήμονες καλούνται αν δεν θέλουν να προβούν σε ολικό πισωγύρισμα να βρουν νέους, «έξυπνους» τρόπους για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και τον αποτελεσματικό έλεγχο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μια ιδέα που πρώτη φορά ακούστηκε στο δημόσιο διάλογο κατέθεσε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο Mega πρότεινε κυκλοφορία με σύστημα «μονών – ζυγών» ανάλογα δηλαδή με τον αριθμό ταυτότητας του κάθε πολίτη. Έτσι, όπως υποστήριξε, θα επιλέγεται ποιος θα κυκλοφορεί την μία μέρα και ποιος την άλλη.

Διευκρίνισε βέβαια πώς πρόκειται για προσωπική του ιδέα ωστόσο από τη στιγμή που ειπώθηκε δημόσια αποτελεί και αυτή μια πρόταση που δεν αποκλείεται να εξεταστεί.
Η Αττική κινδυνεύει να γίνει «κόκκινη»

Με τη χαρακτηριστική φράση «θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή» ο καθηγητής Αχιλλέας Γκίκας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» σήμερα.

Έτσι, ο καθηγητής επισφραγίζει αυτό που τις τελευταίες ώρες διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι ειδικοί, ότι δηλαδή η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ειδικά και με την εμφάνιση των μεταλλάξεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Αυτό σημαίνει πώς δεν αποκλείεται στο χειρότερο σενάριο να επικρατήσουν σε όλη την Αττική άρα και στο κέντρο της Αθήνας μέτρα τύπου κόκκινων περιοχών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 ( 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

– Λειτουργία καταστημάτων με click away

 

 

Πηγή 

Related Articles

Back to top button