Ελλάδα

Δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη: Υφυπουργος Εθνικής Αμυνας με κυνηγουσε να με ξεγυμνωσει μεσα στο γραφειο του…

Αν αληθευει…

Δεν ειχε ξαναδει γυναικα στην ζωη του;

Η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, με ανάρτησή της στο Facebook, αποκαλύπτει πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από υφυπουργό, το 1994, όταν η ίδια ήταν νεαρή συντάκτρια στον “Ριζοσπάστη” και διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας….Όπως περιγράφει, όταν πήγε στο γραφείο του και ολοκληρώθηκε η συνομιλία τους, ο εν λόγω υφυπουργός επιχείρησε να της ξεκουμπώσει το φόρεμα και την κυνηγούσε γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων, προκειμένου να την φιλήσει. 

Η ίδια, σημειώνει, πως άρχισε να ουρλιάζει και “είχα πάθει παράκρουση. Διαβάστε την ανάρτησή της: “Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για μια συνομιλία μπας και βγει κάποιο θέμα, καθώς τον Αύγουστο τα θέματα σπανίζουν. 

Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι. 

Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. 

Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει. Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει, μόνο μη φωνάζεις. 

Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες. Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. 

Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό. Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. 

Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει. Σκεφτείτε πόσες ενδεχομένως ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. 

πηγη 

Back to top button