Ελλάδα

Και όμως είναι αλήθεια…Τα αναδρομικά που περιμενατε τα δώσανε στους ”καημένους”

 Έχουν το θράσος να μας το λένε κατάμουτρα κιόλας:  “Σου κόψαμε τις συντάξεις για να τις δώσουμε στον κάθε τυχάρπαστο βάρβαρο που ήρθε να γίνει παράσιτο στη χώρα μας”.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου επικαλέστηκαν το μεταναστευτικό για να μην δώσουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ αναφορικά με της αιτήσεις ακυρώσεως συνταξιούχων σε περικοπές που τους είχαν επιβληθεί στις συντάξεις οι συνήγοροι υποστήριξαν πως δεν γίνεται να δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους γιατί… φτιάχτηκαν ΜΕΘ, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού, αλλά και άλλοι λόγοι.

Και αν μπορούμε να δεχθούμε αυτό τον λόγο, ελέω κορωνοϊού, μας φαντάζει δύσκολο να αποδεχθούμε τ’ ότι επικαλέστηκαν σαν θέμα το μεταναστευτικό! Ειδικότερα, οι συνήγοροι του Δημοσίου ανέφεραν ότι υπάρχει εθνική δημοσιονομική κρίση και προέχει το εθνικό συμφέρον της χώρας, καθώς:

    650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν
    Για την ασφάλεια της χώρας θα αγοραστούν 18 γαλλικά αεροσκάφη Rafale
    Για την θαλάσσια προστασία της Ελλάδος θα αγοραστούν δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες
    Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, μετά την πρόσφατη κρίση των μεταναστευτικών πιέσεων από την Τουρκία
    Η χώρα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού
    της πανδημίας
    της αύξησης των ΜΕΘ λόγω του COVID-19.

Επίσης ισχυρίστηκαν ότι δεν επλήγησαν οι συνταξιούχοι που έχουν συντάξιμα χρόνια άνω των 30, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν οι συντάξεις τους, ενώ όταν δόθηκαν οι διαφορές στις κύριες συντάξεις, δεν υπήρξε άρνηση από την πλευρά τους να τις πάρουν.

Βέβαια εδώ προκύπτει και ένα νέο στοιχείο. Οι δικηγόροι του Δημοσίου αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους για τη μη καταβολή των αναδρομικών είναι και η προμήθεια δύο «μεταχειρισμένων» φρεγατών!

Το ΥΠΕΘΑ δηλαδή, που μιλά από απόκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών και δύο μεταχειρισμένων ως ενδιάμεση σκέφτεται τώρα την απόκτηση μόνο δύο και μεταχειρισμένων;

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που ισχύει η αναφορά των δικηγόρων αλλά για δύο μεταχειρισμένες της ενδιάμεσης λύσης. Έτσι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να έχει καταλήξει ήδη στην επιλογή των μεταχειρισμένων φρεγατών ως ενδιάμεση λύση για το ΠΝ, (άρα αυτόματα και στην επιλογή των τεσσάρων νέων) αλλά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη.

 

 

 

Πηγή 

Related Articles

Back to top button