breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Π.Ο.Υ. αλλάζει τις οδηγίες για τα τεστ PCR και κάνει πιο αυστηρά τα κριτήρια για τα “κρούσματα”

 

 Τα τεστ PCR είναι μια μεγάλη… πονεμένη ιστορία μέσα στο όλο αφήγημα της πανδημίας COVID. Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, μαζί με τη λεγόμενη “ασυμπτωματική μετάδοση”, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν αυτό το αφήγημα.

Με βάση τα θετικά αποτελέσματα στα τεστ PCR γίνεται ο χαρακτηρισμός και η καταγραφή των “κρουσμάτων”, με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων λαμβάνονται κάθε φορά τα περιοριστικά μέτρα που μας ταλαιπωρούν εδώ και πολλούς μήνες.

Επίσης, βάσει του θετικού PCR γίνεται και η καταγραφή των νεκρών του κορωνοϊού, αφού καταγράφεται ως “θύμα COVID” όποιος είχε προηγούμενο θετικό αποτέλεσμα στο τεστ PCR, ασχέτως της αιτίας θανάτου του (βλ. ενημέρωση για την πανδημία 4/5/2020, στο 28:50).

Η χρήση των PCR ως αποκλειστικού κριτηρίου για τη διάγνωση της COVID έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες πολλών επιφανών επιστημόνων. Ωστόσο, όποιος τολμούσε έως τώρα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους, χαρακτηριζόταν ως “ψευδοεπιστήμονας” από τους “ελεγκτές αλήθειας”, κάτι που οδήγησε τον Δρ Βόνταργκ να καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση εναντίον τους.

Και μετά από τόση σκληρή δουλειά που ρίξαν τα “παιδιά” για να υπερασπιστούν το αδιάβλητο της διαγνωστικής διαδικασίας, και αφού φάγαν και τη μηνυσούλα τους, έρχεται τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να τους “αδειάσει” κανονικά!

Σε νέες οδηγίες που εξέδωσε ο Π.Ο.Υ. στις 20 Ιανουαρίου, τονίζει ότι 

“… είναι απαραίτητη η προσεκτική ερμηνεία των αδύναμων θετικών αποτελεσμάτων. Ο αριθμός των κύκλων μεγέθυνσης που απαιτείται για τον εντοπισμό του ιού είναι αντιστρόφως ανάλογος του ιικού φορτίου. Όταν τα αποτελέσματα του τεστ δεν αντιστοιχούν στην κλινική εικόνα, πρέπει να ληφθεί νέο δείγμα και να επανεξεταστεί, χρησιμοποιώντας την ίδια ή διαφορετική μέθοδο εξέτασης.”

Αυτό που λέει εδώ ο Π.Ο.Υ. έχει δύο πολύ σημαντικές συνέπειες. Κατά πρώτον, δικαιώνει όλους αυτούς που θεωρούσαν αναξιόπιστα τα αποτελέσματα των τεστ, ακριβώς επειδή λειτουργούσαν με πολύ υψηλό αριθμό κύκλων μεγέθυνσης. Που σημαίνει ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αλλά και νεκρών του κορωνοϊού, επισήμως επιβεβαιώνεται ως άκυρος.

Κατά δεύτερον, όταν ο Π.Ο.Υ. λέει ότι το θετικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να συνάδει με την κλινική εικόνα, αυτό σημαίνει ότι αναιρείται όλο το αφήγημα των “ασυμπτωματικών κρουσμάτων”, ο φόβος και ο τρόμος αυτής της πανδημίας, ο λόγος για τη λήψη όλων αυτών των γενικευμένων “μέτρων αντιμετώπισης”!

Να θυμίσουμε ότι “ασυμπτωματικό κρούσμα” ονομάζεται ο άνθρωπος που είναι υγιής και βρέθηκε θετικός στο τεστ PCR. Αυτή η επινόηση ήταν που προκάλεσε τον μεγαλύτερο πανικό: το “θετικό κρούσμα” που δεν του φαίνεται ότι έχει τον ιό, αφού δεν έχει συμπτώματα, αλλά τον μεταδίδει, άρα δεν ξέρεις από ποιον να προφυλαχθείς, άρα όλοι πρέπει να αποφεύγουν όλους! Αυτή είναι η βάση των “κοινωνικών αποστάσεων”, αλλά και της γενικευμένης χρήσης μάσκας, του εγκλεισμού των υγιών ανθρώπων και όλων αυτών των… ευφυών μέτρων που μας επιβάλλουν εδώ και μήνες.

Λέει παρακάτω ο Π.Ο.Υ.:

 «… ο επιπολασμός (η εξάπλωση) της νόσου αλλάζει την προβλεπτική αξία των αποτελεσμάτων των τεστ. Όσο μειώνεται η εξάπλωση, ο κίνδυνος για ψευδώς θετικά αποτελέσματα αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να έχει πραγματικά προσβληθεί από κορωνοϊό κάποιος με θετικό αποτέλεσμα μειώνονται όσο μειώνεται η εξάπλωση της νόσου…»

Θυμηθείτε μόνο τι τραβήξαμε όλο το καλοκαίρι, όταν έπρεπε ακόμα και στην παραλία να κρατάμε αποστάσεις, όταν ακόμα και τα γκαρσόνια στα beach bar αναγκάζονταν να φορούν μάσκα στους 40 βαθμούς υπό σκιά! Όταν ο ιός είχε ουσιαστικά εκλείψει και το μόνο που συντηρούσε το κλίμα φόβου ήταν τα θετικά PCR!

Δεν  θέλουμε να πούμε ότι “τα λέγαμε εμείς”, αλλά η αλήθεια είναι ότι, πώς να το κάνουμε, τα λέγαμε! (Πανδημία υγιών “κρουσμάτων” προκαλούν τα τεστ PCR (βίντεο) 

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι λέγαμε εμείς, αλλά τι λέει ο Π.Ο.Υ. – ή μάλλον γιατί λέει αυτό που λέει και γιατί το λέει τώρα. Γιατί έρχεται τώρα να παραδεχτεί αυτό που όσοι το έλεγαν έως τώρα χαρακτηρίζονταν “ψευδοεπιστήμονες” και λογοκρίνονταν;

Είναι τυχαίο που οι νέες οδηγίες του Π.Ο.Υ. έρχονται τώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί; Τώρα που τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των εμβολιασμών είναι τέτοια που αντί να καθησυχάζουν τους φόβους του κοινού και να πείθουν τους δύσπιστους, αντίθετα αυξάνουν και τους φόβους και τη δυσπιστία;

Είναι άλλο να ανακοινώνουν οι φαρμακευτικές με δελτία τύπου “αποτελεσματικότητα 95%” και άλλο αυτή τους η δήλωση να δοκιμάζεται στην πράξη – και να διαψεύδεται παταγωδώς.

Η εφαρμογή των νέων οδηγιών του Π.Ο.Υ. θα οδηγήσει σε μείωση των “κρουσμάτων”, από τη στιγμή που τα κριτήρια χαρακτηρισμού του “κρούσματος” γίνονται πολύ πιο αυστηρά. Πολύ περισσότερο, αν μειωθεί ο αριθμός των κύκλων πολλαπλασιασμού των τεστ PCR. Για παράδειγμα, στην πολιτεία του Κάνσας, όπου αποφάσισαν στις αρχές του μήνα να μειώσουν τους κύκλους από 42 σε 35, είδαν αυτόματα μια σημαντική μείωση στα καταγεγραμμένα κρούσματα! (Σημειωτέον, ότι το 35 είναι το ανώτατο όριο για να θεωρηθεί το αποτέλεσμα του τεστ κάπως αξιόπιστο και ότι το 42 δεν ήταν μια υπερβολή του Κάνσας, αλλά λίγο ως πολύ η τυπική διαδικασία που ακολουθείται παγκόσμια.)

Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε το επόμενο διάστημα μια θεαματική πτώση των κρουσμάτων και τις “επιτροπές λοιμωξιολόγων” με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για τα θετικά αποτελέσματα των εμβολίων!

Back to top button