breaking newsΔιεθνή

Αυστραλία: Bίγκαν άντρες στειρώνονται για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον..!!

 

Η Αυστραλία είναι πια δεύτερη παγκοσμίως σε ποσοστό βαζεκτομών -στειρώσεις αντρών- καθώς υπάρχει μία τάση μεταξύ των βίγκαν στη χώρα να στειρώνονται, για να ”ωφελήσουν έτσι το περιβάλλον.”

Σύμφωνα με τον Δρα Νικ Ντέμεντιουκ -που πραγματοποιεί πάνω από το 10% των συνολικών βαζεκτομών στην Αυστραλία-, υπάρχει μία αύξηση στους άντρες 18-28 ετών και ειδικά στους βίγκαν, που επιλέγουν να στειρωθούν για να «μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση».

«Έχουμε περάσει από το να κάνουμε δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά στο ένα ή στο κανένα παιδί και να κάνουμε στείρωση, εξαιτίας των περιβαλλοντικών συνεπειών που πιστεύουν ότι το ανθρώπινο είδος προκαλεί στην φύση» εξηγεί ο Δρ Ντέμεντιουκ, μιλώντας στο ABC Radio.

«Κάποιους ανθρώπους τους απασχολεί πολύ ο υπερπληθυσμός. Κι έτσι περιορίζουν την οικογένειά τους χωρίς να υπάρχει ο νόμος του ενός παιδιού, κάνοντας στείρωση εθελοντικά» λέει ο γιατρός.

«Στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στην Ισπανία η βαζεκτομή ήταν παράνομη. Για την ακρίβεια, στη Γαλλία ήταν παράνομο μέχρι περίπου το 2001, γιατί πίστευαν ότι πρόκειται για ακρωτηριασμό των αντρικών γεννητικών οργάνων», εξηγεί ο γιατρός.

«Όμως, καθώς ο καιρός περνάει, η αντιμετώπιση της τεχνικής αλλάζει σιγά-σιγά και σ’ αυτές τις χώρες» αναφέρει ο Δρ Ντέμεντιουκ.

«Σε χώρες όπως αυτές στη Λατινική Αμερική, οι βαζεκτομές αυξάνονται σχεδόν με εκθετικό ρυθμό, ενώ στην Αυστραλία έχουμε μεν αύξηση αλλά σταδιακή […] πολύ πιο αργή απ’ ό,τι στη Λατινική Αμερική» σημειώνει ο γιατρός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Sky News Australia, το ποσοστό των Αυστραλών άνω των 40 ετών που επιλέγει να προχωρήσει σε βαζεκτομή φτάνει στο 25%.

Δείτε το βίντεο:

sigmalive.

Back to top button