breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτοκτονία φοιτήτριας Ιατρικής στη Γαλλία.3 φοιτητές αυτοκτόνησαν σε 1 μήνα. Πολλές απόπειρες.

Ψηφιακή κόπωση, απομόνωση,ψυχολογική εξάντληση….

Το νέο lockdown και στη συνέχεια, η παράταση μέχρι νεωτέρας των μαθημάτων εξ αποστάσεως επιδεινώνουν τις ψυχολογικές διαταραχές των φοιτητών. Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, νωρίς το απόγευμα, φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Σορβόννη αυτοκτόνησε.

Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση αυτοκτονίας φοιτητή σ΄ένα μήνα. Τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο 8 προς 9 Γενάρη ένας φοιτητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Jean-Moulin πήδηξε από το παράθυρο του 4ου ορόφου του δωματίου του.

Μερικές εβδομάδες πριν στις 7 Δεκέμβρη στην φοιτητική εστία της Doua του Πανεπιστημίου του Villeurbanne, ένας φοιτητής αυτοκτόνησε.lesmoutonsrebelles.16/1/21

Στη φοιτητική εστία Doua, στην Villeurbanne (μητροπολιτικό κέντρο της Lyon) στις 9 Γενάρη ένας φοιτητής Νομικής έπεσε από το παράθυρο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Lyon-III.Στις 7 Δεκέμβρη ένα άλλος νέος αυτοκτόνησε στην φοιτητική εστία σύμφωνα με το Mediacités.Στις 12 Γενάρη φοιτήτρια αποπειράθηκε να πηδήξει από τον 5ο όροφο της εστίας στο Ve Διαμέρισμα της Lyon. 

Αντιμέτωποι με τις δύσκολες συνθήκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια, οι καθηγητές συναισθάνονται και μοιράζονται την ταλαιπωρία των μαθητών τους.(σσ. εδώ ανακάλυψαν τον επίγειο ψηφιακό παράδεισο, καμαρώνουν σαν ψεύτικα εικοσάρια για τον ψηφιακό πιθηκισμό δηλωτικό ότι στερούνται παιδαγωγικής επάρκειας και ευρύτερης κουλτούρας, ).Εκπαιδευτικοί: “Κάνουμε ό, τι μπορούμε, αλλά οι μαθητές εγκαταλείπουν”..(σσ. λένε την αλήθεια) Πίσω από τους υπολογιστές τους, οι καθηγητές του πανεπιστημίου δεν μπορούν άλλο. Οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ένα μάθημα δια ζώσης από τον Οκτώβριο. Μέσω παρεμβαλλόμενων οθονών, αισθάνονται την δυσφορία των μαθητών, αλλά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. «Ωστόσο, περνάμε πολύ χρόνο καθησυχάζοντάς τους.

Κάνουμε ό, τι μπορούμε, αλλά οι φοιτητές εγκαταλείπουν “, δήλωσε ο Quentin Magogeat, λέκτορας στις Παιδαγωγικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Λυών-ΙΙ.

Απομόνωση, απώλεια νοήματος, ψηφιακή κόπωση-fatigue numérique, ψυχολογική εξάντληση: οι δάσκαλοι κατανοούν τα δεινά των μαθητών επειδή είναι και δικά τους.Οι εκπαιδευτικοί είναι πεπεισμένοι για αυτό: η γενίκευση ολοκληρωτικά των διαδικτυακών μαθημάτων επιδεινώνει την ποιότητα της διδασκαλίας. “Ακόμη και τα καλύτερα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν είναι ικανοποιητικά”, υποστηρίζει η Anne Roger.

Οι καθηγητές εκφράζουν τη λύπη τους για την έλλειψη άμεσης σχέσης με τους μαθητές, των αυθόρμητων αντιδράσεων, της «συνειδητότητας», με τα λόγια της Annick Thimon, καθηγήτρια τεχνικών έκφρασης στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης. Η ίδια λέει ότι είναι «εντελώς απρόθυμη» να χρησιμοποιήσει διαδικτυακά εργαλεία διδασκαλίας, όπως το Moodle, επειδή δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ στη χρήση τους, αν και παραδέχεται ότι «ποτέ δεν ήθελε».Οι καθηγητές επίσης παρατηρούν επιδείνωση στο μαθησιακό επίπεδο.liberation 14/1/21

”Οι φοιτητές μ΄εξαίρεση τους πρωτοετείς και οι καθηγητές τους παραμένουν καταδικασμένοι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση” αναφέρει η Liberation.( εδώ οι τριτοκοσμικοί απολαμβάνουν τα ψηφιακά τους γκούλαγκ)…Λόγω της κατακραυγής φοιτητικών σωματείων καθηγητών και φοιτητών «η κυβέρνηση ζητάει από τα ιδρύματα να προετοιμάσουν ένα πλάνο οργάνωσης […] που θα επιτρέψει τη λειτουργία της κατάστασης κια ν΄ανοίξουν περισσότερο»σημειώνει το CPU.

cnews tv: εξ αποστάσεως εκπαίδευση : απομονωμένοι φοιτητές υποφέρουν όλο και περισσότερο από μοναξιά και πέφτουν σε κατάθλιψη….

dimpenews.com

Back to top button