breaking newsΕλλάδα

«Βράζει» ο Έβρος- Ακυρώθηκε η επίσκεψη Ν.Μητσράκη για τον καταυλισμό αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

 

Μεταφέρουν βράδυ στα κρυφά τους παράνομους μετανάστες στη δομή στον Έβρο

«Βράζει» κυριολεκτικά ο νομός του Έβρου ύστερα από τα σχέδια της κυβέρνησης να τον μετατρέψει ουσιαστικά σε ένα τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών, οι οποίοι εξακολουθούν και καταφθάνουν στην Ελλάδα από κάθε δυνατό σημείο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακυρωθεί η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στον Έβρο λόγω… κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε το ίδιο το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα ότ ιo N.Μηταράκης θα μεταβεί στην περιοχή σε νέα ημερομηνία, η οποία και θα ανακοινωθεί τις…  επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά, μετά την γνωστοποίηση ότι βρέθηκε θετικός ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με τον οποίο συναντήθηκαν προχθές οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί κατά την αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές.

Δεν αποκλείεται βέβαια, στην Κυβέρνηση να… κάνουν δεύτερες σκέψεις, μετά τον ξεσηκωμό των Εβριτών και τις μεγάλες αντιδράσεις στο εθνικό έγκλημα που πάει να κάνει ο συγκεκριμένος υπουργός και η Κυβέρνηση στον Έβρο με την κατασκευή καταυλισμού αλλοδαπών στη θέση Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Είναι σίγουρο ότι ο Ν.Μηταράκης θα ερχόταν αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων του Έβρου σχετικά με τον επιδιωκόμενο καταυλισμό αλλοδαπών και έτσι το σύμπτωμα του κορωνοϊού, να ήταν μια καλή αφορμή  για να ακυρωθεί η επίσκεψη με την ελπίδα να εκτονωθεί το έκρυθμο κλίμα.

Ταυτόχρονα δεν  αποκλείεται το θέμα να… το πήρε πάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο κάποια στελέχη από την περιοχή έθεσαν ξεκάθαρα  το θέμα και του ζήτησαν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για το Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η νέα δομή θα είναι…  κλειστή και ελεγχόμενη, ενώ θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο νέο φράγμα του Εβρου, σε μια συνολική πολιτική περιορισμού και ελέγχου της μεταναστευτικής κρίσης.

Και μπορεί ο Ν.Μηταράκης να δεσμεύεται ότι θα φτάνουν στο Φυλάκιο μόνο όσοι περνούν από τον Έβρο, τα εβρίτικα ΜΜΕ αποκαλύπτουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Όπως αναφέραμε  από το πρωί, λεωφορεία με μετανάστες καταφθάνουν συνεχώς στον Έβρο προκειμένου τα άτομα να ταυτοποιηθούν, να αποκτήσουν χαρτιά και στη συνέχεια να παραμείνουν εκεί, μέχρι να αναχωρήσουν για κάποιο άλλο μέρος της προτίμησής τους στην περίφημη ενδοχώρα.

Στο  βίντεο μπορείτε να δείτε το νέο  χώρο στον οποίο θα μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες:

Pronews
Back to top button