breaking newsΔιεθνή

Γερμανία: «Να έχουν περισσότερα δικαιώματα όσοι εμβολιαστούν – Δεν πειράζει που θα υπάρχει κοινωνική ανισότητα»

 

Και εκεί που όλοι οι ιθύνοντες μιλάνε για μη υποχρεωτικό εμβολιασμό τελικά μετά την πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για διαβατήριο εμβολιασμού που μέχρι και ο ΠΟΥ το απέρριψε, σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μαας έρχεται και κάνει αναφορά στο ζήτημα λέγοντας ότι μόνο για όσους κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να χαλαρώσουν οι περιορισμοί και να απολαύσουν ξανά την ζωή.

Οι περιορισμοί που πρέπει να αρθούν για όσους μόνο εμβολιαστούν περιλαμβάνουν να ξανανοίξουν τα καταστηματά τους, να πηγαίνουν σινεμά, σε εστιατόρια, σε μπαρ και καφετέριες κτλ.

Αυτά είπε ο Χ.Μάας σε συνεντευξή του στην γερμανική Bild λέγοντας ότι “όσοι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να έχουν όλα τους τα δικαιώματα στην εργασία και την διασκέδαση”.

Έτσι θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά και αυτές οι επιχειρήσεις που τώρα είναι κλειστές. Τώρα παραμένουν σχεδόν κλειστά τα μαγαζιά(εκτός των εξαιρέσεων) και αυτό θα αλλάξει όταν θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι.

Και μάλιστα δέχεται ότι αυτό θα φέρει κοινωνική ανισότητα (γιατί εμβόλια για όλους δεν υπάρχουν) επομένως κάποιοι θα χαίρονται γρήγορα  και οι υπόλοιποι θα αναμένουν, τονίζοντας απλά ότι ο διαμοιρασμός του εμβολίου μπορεί να γίνει και πιο γρήγορα.

Η Γερμανία βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα από τις 16 Δεκεμβρίου και θα παραταθεί όπως όλα δείχνουν με τον Γερμανό ΥΠΕΞ να τονίζει ότι ο κόσμος θα δει ξανά τα δικαιώματά του να επανέρχονται όταν εμβολιαστεί.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Γερμανός ΥΠΕΣ είχε πει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ανισότητα αλλά μάλλον όλα αλλάζουν πλέον και αρκετοί θέλουν να γλεντήσουν  ενώ ο Χ.Μάας έκλεισε λέγοντας ότι είναι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Το ζήτημα είναι ότι η Γερμανία μπορεί να πιέσει και την ΕΕ και αύριο να το δούμε ως κοινοτική οδηγία. Ίσως δεν λέγονται και έτσι τυχαία ορισμένα ζητήματα.

 

Pronews
Back to top button