breaking newsΔιεθνή

Εδιωξαν και τον μοναδικο συγκυριακο συμμαχο που ειχαμε, τον Μακρον, οι Οσφυοκαμπτες Υποτακτικοι της Μερκελ;

Μας προσφερε πολλα…

Και δυστυχως οι Οσφυοκαμπτες, με διαφορα προσχηματα, τον στελνουν να συμμαχησει με τον Ερντογκαν…

Δεν ειναι απλως ανικανοι, ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !

 

 

Προβληματισμό λοιπον, προκαλεί τα όσα αναφέρει η Γαλλική  L’ Opinion. Θετικός στην επανεκκίνηση διαλόγου με την Τουρκία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από μια έντονη περίοδο που προηγήθηκε στις μεταξύ τους σχέσεις, εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Αυτό αποδεικνύεται από την επιστολή που έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος στον Τούρκο ομόλογό του και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «L’ Opinion». 

Στην επιστολή, που σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρει ημερομηνία την 10η Ιανουαρίου, ο Μακρόν απαντά με φιλική διάθεση σε προηγούμενο αίτημα του Ερντογάν και δηλώνει διαθέσιμος για τηλεδιάσκεψη.

«Değerli Tayyip, ας μιλήσουμε! Στη διάθεσή σας για μια τηλεδιάσκεψη», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, την τουρκική λέξη «Değerli» που σημαίνει «αγαπητέ».

Ακολούθως, ο Μακρόν εκφράζει, σύμφωνα με την L’ Opinion, τις «ευχές σε εσάς και τον τουρκικό λαό για ευτυχία και αρμονία» και προσθέτει «όπως και εσείς, θεωρώ ότι η καταπολέμηση της επιδημίας της Covid-19 απαιτεί μια συλλογική απάντηση, επιθυμώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας τις επόμενες μέρες.  

Θα μπορούσαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να συζητήσουμε τα κύρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τις προοπτικές της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Εύχομαι το έτος 2021 να είναι το έτος της επιστροφής στη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τη θετική συμβολή της Τουρκίας». 

Πρόκειται για μία απλή επιστολή, ή ταυτόχρονα η Γαλλία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα; Το Παρίσι είναι δυσαρεστημένο με την Αθήνα, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της αμυντικής συμφωνίας! 

 

 

 

πηγη 

Back to top button