breaking newsΕλλάδα

Επιστολή-κόλαφος δημάρχου Κοζάνης σε κυβέρνηση: «Θέλετε να κάνουν τα παιδιά μάθημα με ανοιχτά παράθυρα στους -15;»

 

 

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας ζητά εσπευσμένα το κλείσιμο των σχολείων, καθώς οι «προδιαγραφές» κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων (ανοιχτά παράθυρα & πόρτες) δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθούν όταν έξω έχει -15(!) βαθμούς. 

Τις τελευταίες ημέρες, με την πυκνή χιονόπτωση, αλλά πολύ περισσότερο μετά από αυτή, το θερμόμετρο κατά την διάρκεια της νύκτας στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα, κυμάνθηκε από τους -12 έως -15 βαθμού.

Στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Κοζάνης εκφράζει την ανησυχία του «για την δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας που θα πρέπει να αερίζονται μονίμως και να έχουν ανοιχτά παράθυρα» και σημειώνει ότι «η ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου καθιστά απαγορευτικές τις συνθήκες εκπαίδευσης».

Ο κ. Μαλούτας αναφέρει ότι με βάση τα παραπάνω, «θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021» και ζητά από την υπουργό Παιδείας «την επαναφορά σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών». Αφού υπάρχει ο κίνδυνος μαθητές & δάσκαλοι για να «σωθούν» από τον κορωνοϊό θα πεθάνουν από υποθερμία. 

Την ίδια άποψη με τον δήμαρχο της Κοζάνης έχουν χιλιάδες καθηγητές και μαθητές σε όλη τη χώρα οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα με 0 βαθμούς για 8 ώρες με ανοιχτά πόρτες και παράθυρα. Ως αποτέλεσμα έχουν αρρωστήσει πολλοί μαθητές αλλά και καθηγητές ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας. 

Μάλιστα περιγράφουν το μάθημα ως «μαρτύριο» όπου μαθητές και δάσκαλοι απλά προσπαθούν να ζεσταθούν με κάθε μέσο και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υποθερμίας. Επιπλέον έχει εκφραστεί ο φόβος από κάποιους καθηγητές πως αν ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια με αυτούς τους περιορισμούς οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα ανάβουν φωτιές μέσα στις τάξεις! 

Υπενθυμίζουμε πως μία από τις «λύσεις» της κυβέρνησης ήταν να πηγαίνουν οι μαθητές με… κουβέρτες στο μάθημα

 

Pronews
Back to top button