breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με Λαϊκή πρωτοβουλία υποβλήθηκε πρόταση για διενέργεια Δημοψηφισμάτος κατά του Νόμου Covid19 στην Ελβετία!!

 

Κατατέθηκαν 86 633 υπογραφές στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Ελβετίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά του νόμου Covid-19.Χρειάζονταν 50.000 αλλά συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερες.

Το δημοψήφισμα στοχεύει στην αποτροπή της νομιμοποίησης αναδρομικά και της παράτασης των εξουσιών έκτακτης ανάγκης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας έως τα τέλη του 2021.

Οι συντάκτες του δημοψηφίσματος εκτιμούν ότι ο νόμος Covid-19 είναι άχρηστος, επειδή ασχολείται κατά πλειοψηφίαν με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μπορεί να ρυθμίσει με ομοσπονδιακά διατάγματα.

Η Ένωση «Les amis de la Constitution» (οι Φίλοι του Συντάγματος) κατέθεσε την Τρίτη στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βέρνη ένα δημοψήφισμα κατά του νόμου Covid-19. Περί τις 90’000 υπογραφές συλλέχθηκαν ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης, Christoph Pfluger.Το δημοψήφισμα στοχεύει στην αποτροπή της νομιμοποίησης αναδρομικά και της παράτασης των εξουσιών έκτακτης ανάγκης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας έως το τέλος του 2021. Ο νόμος Covid-19 έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.

Οι συντάκτες του δημοψηφίσματος πιστεύουν ότι ο νόμος Covid-19 είναι άχρηστος, επειδή ασχολείται κυρίως με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μπορεί να ρυθμίσει με ομοσπονδιακά διατάγματα, ακόμη και χωρίς εξουσίες έκτακτης ανάγκης. Κι αν η επιδημία ξανάρχιζε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα μπορούσε να εκδώσει νέα διατάγματα Έκτακτης Ανάγκης εκτιμά η Δημοψηφισματική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τους «Amis de la Constitution», ο νόμος Covid-19 θα επέτρεπε να εισαχθεί ένα υποχρεωτικό σύστημα με τα εμβόλια που είναι αδύναμα δοκιμασμένα κάτι που πάντα διαψεύδει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Christoph Pfluger στο πρακτορείο τύπου Keystone-ATS την Τρίτη, η επιτυχία του δημοψηφίσματος θα είναι ένα κάλεσμα στις αρχές να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή στην εκστρατεία εμβολιασμού και ακόμη και να επιβάλουν μορατόριουμ.

Les auteurs du référendum estiment que la loi Covid-19 est inutile, car elle traite en majorité de prestations financières que le Conseil fédéral peut réglementer par des arrêtés fédéraux”o κυρίαρχος λαός ξεσηκώνεται κατά της καταχρηστικής διαχείρισης της πανδημίαςhttps://referendum-droit-urgence.ch

Η ψηφοφορία για το νόμο Covid-19 πιθανότατα δεν θα είναι δυνατό να διεξαχθεί πριν από τον Ιούνιο του 2021, ημερομηνία κατά την οποία ο νόμος θα είναι ήδη σε ισχύ για 9 μήνες. Η Ένωση «Les amis de la Constitution», θεμελιώθηκε τον Ιούλιο του 2020, κι απαριθμεί περίπου 1.000.000 μέλη σύμφωνα με τον Pfluger. ATS/tdg 12/1/21

Το Δημοψήφισμα ένας θεσμός άμεσης Δημοκρατίας είναι μια συνήθη τακτική στην Ελβετία και ο λαός συχνά προσέρχεται να ψηφίσει για διάφορα θέματα. Είναι μέσα στην πολιτική κουλτούρα της χώρας…

Στην Ελβετία ο λαός παίρνει τις τύχες του στα χέρια του για να ξεφορτωθεί το έκτρωμα του Ολοκληρωτισμού!!

Με διαδικασίες προβλεπόμενες συντεταγμένα για την ανάκτηση των αναφαίρετων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών Συνταγματικά κατοχυρωμένων….

 

dimpenews.com

Back to top button