breaking newsκοινωνία

Με… χρονόμετρο οι αγορές! – Θα σταματάει μόλις περάσει το 2ώρο (βίντεο)

 

Πρωτόγνωρα πράγματα φέρνει η κυβέρνηση στη ζωή μας καθώς αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε. 

Συγκεκριμένα, φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει χρονόμετρο στις αγορές, ένα χρονόμετρο το οποίο θα έχει διάρκεια 2 ωρών, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να στείλει πολλαπλά SMS. 

Ουσιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το χρονόμετρο θα είναι υποχρεωτικό να το ενεργοποιούμε στα smart phones μας και έτσι θα ελέγχουν οι αρχές για πόση ώρα είμαστε έξω. 

Συγκεκριμένα ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα e-katanalotis και θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, μόνο που στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες

Η πρόταση για «κόφτη» στα SMS από Δερμιτζάκη

Οι εικόνες αυτές όπως είναι λογικό, προκαλούν νέα ανησυχία στους ειδικούς, με τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη, να αναφέρει πως θα πρέπει να μπει «κόφτης» στα SMS ώστε να μην ξεφύγει πάλι η κατάσταση.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» είπε. «Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό» συνέχισε ο καθηγητής, που εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους ανησυχεί.

«Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Αυτό που με φοβίζει, είναι να πάμε για σκι να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς» σχολίασε.

Π.Σταμπουλίδης: «Εξετάζεται σχέδιο για ψώνια με “χρονόμετρο” μέσω εφαρμογής»

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για τον κόσμο που βγήκε το Σαββατοκύριακο έξω για να κάνει τα ψώνια του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, γνωστοποίησε πως εξετάζεται σχέδιο για τις ώρες που θα έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τα ψώνια τους.

Ο κ. Σταμπουλίδης, σημείωσε, συγκεκριμένα, πως η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σχολιάζοντας το ότι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που οι καταναλωτές έστειλαν περισσότερα από ένα μηνύματα για να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της, είπε ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος.

Εξήγησε πως με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε την πολιτεία σε δύσκολη θέση, καθώς καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα.

Έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τόνισε
.

Pronews
Back to top button