breaking newsΔιεθνή

Μόσχα: «Η πρεσβεία των ΗΠΑ οργάνωσε τις σημερινές διαδηλώσεις» – Στο ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις Αμερικανοί διπλωμάτες

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον της αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία υποκίνησε δημόσια τις σημερινές διαμαρτυρίες στη Ρωσία καθώς σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση κοινοποίησε τις τοποθεσίες και τις ώρες των διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις ακόμα και πριν το «επιτελείο του Ναβάλνι»!. 

 

Με αυτή του τη δήλωση το ρωσικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το pronews.gr που από νωρίς έκανε λόγο για «υποκινούμενους διαδηλωτές».

«Οι Αμερικανοί συνάδελφοι θα πρέπει να το εξηγήσουν αυτό στην πλατεία Smolenskaya [την τοποθεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών]», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Την Παρασκευή, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία δημοσίευσε μια έκτακτη «προειδοποιητική ανακοίνωση» σχετικά με τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε ολόκληρη τη Ρωσία προς υποστήριξη του Αλεξέι Ναβάλνι αναλαμβάνοντας τον ρόλο του… ρωσικού Indymedia.

Η πρεσβεία ανέφερε τις διαδρομές και τις ώρες των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας και προέτρεψε τους υπηκόους των ΗΠΑ να «αποφύγουν αυτές τις τοποθεσίες».

Η πρεσβεία σημείωσε ότι στη Μόσχα, «Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να συγκεντρωθούν κοντά στην πλατεία Πούσκιν στις 1400 περίπου και να βαδίσουν προς το Κρεμλίνο».

 

pronews.

Back to top button