Ελλάδα

Οι λοιμωξιολόγοι κλείνουν άμεσα τα μαγαζιά στην Αττική τα Γυμνάσια και τα Λύκεια…

 Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα», κάτι που σημαίνει πως Γυμνάσια & Λύκεια δεν ανοίγουν τη Δευτέρα και τα μαγαζιά κλείνουν άμεσα και θα λειτουργούν με το μη αποδοτικό «click away».

Επιπλέον υπάρχει «στο τραπέζι» και κάποιος συνδυασμός των δύο επιλογών (π.χ. ν’ ανοίξουν τα σχολεία και να κλείσει το λιανεμπόριο). Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε πως είναι ειλημμένη απόφαση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αττική.

«Τα δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν πάλι, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα», είπε ο κ. Γώγος για το άνοιγμα των σχολείων.

Εννοείται πως οι λιμωξιολόγοι «τα ρίχνουν» στην βρετανική μετάλλαξη που κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο και στο άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο σε 4-5 ημέρες υποτίθεται ότι πρόλαβε και «φούντωσε» τα κρούσματα.

Χθες εντοπίστηκαν 405 κρούσματα στην Αττική συνολικά. Το κέντρο της Αθήνας, μαζί με τα βόρεια προάστια είναι αυτά που προβληματίζουν περισσότερο, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να αναφέρει χθες πως οι περιοχές αυτές, μαζί με την Δυτική Αττική, είναι ανάμεσα στις 9 που βρίσκονται στο όριο να χαρακτηριστούν «κόκκινες».

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική

    49 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
    76 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
    63 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
    27 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
    104 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
    38 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
    48 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

 

 

Πηγή 

Back to top button