Ελλάδα

Οι Τουρκοι ζητουν ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ και αρχισαν ηδη να κανουν ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ! ! !

Προσεξτε κουληδες μην κανετε καμμια παπαρια και τους εμπιστευθειτε….

Οι Τούρκοι φέρνουν πιθανά αποβατικά σενάρια στο προσκήνιο…

Πραγματικά δεν έχει όρια η τουρκική προκλητικότητα, αφού την  ίδια στιγμή που η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για επιθετικές στρατιωτικές βάσεις στα ελληνικά νησιά, υλοποιεί άσκηση με πυραύλους TRG-122 MIZRAK “φορτωμένους” σε όχημα πάνω στο μεγάλο αποβατικό πλοίο TCG Bayraktar (L-402) (Tank Landing Ship), δοκιμάζοντας σενάρια απόβασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι δοκιμάζουν αυτόν τον τρόπο “εξοπλισμού” των αποβατικών τους πλοίων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό και το 2019 υλοποίησαν παρόμοια άσκηση με TRG-122 MIZRAK να εκτοξεύει πυραύλους πάνω σε αποβατικό τουρκικό πλοίο κατά χερσαίων στόχων στα πλαίσια της αεροναυτικής άσκησης DENİZKURDU-2019.

Εκεί για πρώτη φορά πυροδότησαν πύραυλο TRG-122 MIZRAK με εμβέλεια 35 χλμ., ο οποίος αναπτύχθηκε από την Roketsan και πάλι από το αποβατικό πλοίο TCG BAYRAKTAR (L-402). 

Πρόκειται σαφώς για επιθετικό σενάριο απόβασης (πιθανόν σε κάποιο ελληνικό νησί) το οποίο υλοποιούν οι Τούρκοι ξανά, στο πλαίσιο της εντατικής εκπαίδευσης των δυνάμεων σε αυτο το μοτίβο δράσης.

Το όχημα με τον εκτοξευτή μπορεί να ρίχνει ομοβροντία πυραύλων σε χερσαίους στόχους, με στόχο την κατανίκηση των εχθρικών χερσαίων δυνάμεων, κατά το στάδιο λίγο πριν την απόβαση μονάδας Τούρκων πεζοναυτών που θα τους συνοδεύουν άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Έτσι τα τουρκικά αποβατικά πλοία μετατρέπονται σε “φονικές μηχανές” εκτόξευσης πυραύλων επιφανείας-εδάφους, σε μια σαφή επικίνδυνη εξέλιξη για τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά μας.

Άλλωστε για ποιόν λόγο πραγματοποιείται η ετήσια αεροναυτική άσκηση “Deniz Kurdu” στο Αιγαίο που η τελική της φάση είναι η διακλαδική άσκηση “EFES” που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με απόβαση πεζοναυτών και αεραποβάσεις ειδικών δυνάμεων κατά νησιού του “γαλάζιου εχθρού”, όπως τον ορίζει η τουρκική άσκηση;

πηγη 

Back to top button