breaking newsΕλλάδα

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ολοταχώς προς εκπλήρωση της αποστολής της η ελληνική κυβέρνησης υπό τις ευλογιές του Βερολίνου, θα καθίσει τελικά στο τραπέζι των συνομιλιών με την Τουρκία, συνομιλίες οι οποίες είχαν διακοπεί από το 2016 ένεκα των παράλογων τουρκικών διεκδικήσεων. Τώρα που η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τις διεκδικήσεις της, η ελληνική πλευρά θα συνομιλήσει μαζί της όλα τα θέματα που θα της θέσουν και τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, είχαν συζητηθεί παρά την επίσημη ελληνική θέση ότι μόνο ένα εκκρεμές θέμα υπάρχει, ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας.

Όπως αναφέρεται με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ξεκινούν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, (υφαλοκρηπίδα, ιδιοκτησιακό καθεστώς τουλάχιστον 16 νησιών, μειονότητα Θράκης, εναέριο χώρο 10 μιλίων κλπ ;;;;)
.
Λίγη ώρα μετά τα «παράπονα» του ΥΠΕΞ ότι δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από την Άγκυρα για έναρξη των «διερευνητικών» επαφών, το ίδιο το υπουργείο έσπευσε να ανακοινώσει την έναρξή τους, σε ένα «θέατρο» για πολλούς καθώς η ημερομηνία εκτιμούν πως είχε συμφωνηθεί πολύ νωρίτερα.

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών», σημείωνε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Μετά από ελάχιστη ώρα το ίδιο το υπουργείο ανακοίνωνε περιχαρές την έναρξη των διερευνητικών. Συγκεκριμένα ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα από τα Κατεχόμενα, δήλωσε πως η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα για διερευνητικές επαφές εντός Ιανουαρίου «επί όλων των θεμάτων, όπως και στους προηγούμενους 60 γύρους συνομιλιών». Δηλαδή όλα τα θέματα των τουρκικών διεκδικήσεων

Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει εδώ είναι ποια ελληνική κυβέρνηση έχει την εξουσία και κυρίως το δικαίωμα να συζητά θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και μάλιστα στην συμβολική χρονιά, το 2021, δηλαδή 200 χρόνια μετά τον ιστορικό ξεσηκωμό του γένους για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τους προδότες…κανείς δεν τους συγχωρεί.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Back to top button