breaking newsΆποψη

Ο ορθολογισμός του εθνομηδενισμού και της επιστημοφάνειας πριονίζει την Ελλάδα

jarmoluk / pixabay

Ο ορθολογισμός του εθνομηδενισμού και της επιστημοφάνειας πριονίζει την Ελλάδα και τις ανθρώπινες ελευθερίες και βάλλει κατά της Θεϊκής υπόστασης του Ιησού Χριστού.

Η λέξη έθνος έχει εξαφανιστεί από τους κρατικούς φορείς και από το λεξιλόγιο της πολιτικής ηγεσίας. Η σημαία μας έγινε σηματάκι της κορωνομάσκας. Οι θυσίες των προγόνων μας μορφοποιήθηκαν σε εμπορικό λογότυπο ενός λούμπεν εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Τότε, που όπως αναφέρθηκε από κυβερνητικά χείλη δημιουργήσαμε έθνος. Διότι, σύμφωνα με τους νάρκισσους του ορθολογισμού ελληνικό έθνος δεν υπήρχε, μέχρις ότου καταγράφτηκε σε ξένα έγγραφα-χαρτιά.

Η κριτική σκέψη λοιδορείται. Η στοχαζόμενη προσωπικότητα διώκεται. Πρακτικά δεν υπάρχει πολίτης, αλλά υπήκοος. Ο οποίος οφείλει να υπακούει στις εντολές του παντογνώστη πολιτικού «αφεντικού» και να τις εκτελεί χωρίς δισταγμό.

Η νομιμότητα των μετακινήσεων εξαρτάται από την αποστολή ενός απρόσωπου sms. Αν όντως πηγαίνεις στο γιατρό αλλά δεν έχεις στείλει μήνυμα στον άγνωστο ελεγκτή σου, τότε είσαι παράνομος. Στην παρακάτω δε γωνία, στην έχει στημένη η υποκριτική κατακραυγή της ανευθυνότητας προς τον συνάνθρωπο.

Η Θεία Κοινωνία θεωρείται τόσο από μυωπικά πολιτικά στελέχη, όσο και από ορθολογιστές επιστήμονες ως πηγή μετάδοσης ασθενειών. Ο ισχυρισμός τους δε βασίζεται σε μία εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη επί της Θείας Κοινωνίας, αλλά στη δογματικά αλάνθαστη προσωπική ορθολογική τους κρίση.

Αποκορύφωμα ψυχοπνευματικής διαστροφής αποτελεί η απαγόρευση του Αγιασμού των υδάτων. Ο ιερέας που θα αποπειραθεί να τελέσει μόνος του Αγιασμό των υδάτων, θα τον σταματήσει ή θα τον συλλάβει η αστυνομία, θα του κόψουν πρόστιμο, ενώ φαρισαϊκές φωνές θα τον αποπέμψουν χειρότερα και από ένα δολοφόνο.

Ο παρωπιδικός ορθολογισμός του εθνομηδενισμού και της επιστημοφάνειας προσπαθεί να αλλοιώσει τις έννοιες του έθνους και της ελευθερίας, αλλά κυρίως την Θεϊκή υπόσταση του Ιησού Χριστού. Αλλά, δε θα το κατορθώσει. Γιατί έχουν ρίζες χιλιάδων ετών, ποτισμένες με το αίμα ηρώων, αγωνιστών και Αγίων μαρτύρων. Γιατί είναι άγραφα γραμμένες στις καρδιές των Ορθόδοξων Ελλήνων.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 30 Δεκεμβρίου 2020

freepen.

Back to top button