breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Π.Ο.Υ απορρίπτει το “διαβατήριο ανοσίας”, αλλά η Ε.Ε. έχει τα δικά της σχέδια

 

 

Η Επιτροπή Διεθνών Κανονισμών Υγείας για Επείγουσες Καταστάσεις (International Health Regulations Emergency Committee IHREC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πραγματοποίησε στις 15/1 την 6η σύνοδό της, όπου συζήτησε θέματα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή συζήτησε και τους “επιστημονικούς, ηθικούς και τεχνολογικούς προβληματισμούς για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών σχετικά με τα διεθνή ταξίδια”.

Στο πόρισμά της, η Επιτροπή διατυπώνει την παρακάτω σύσταση προς τα διάφορα κράτη: 

“Επί του παρόντος, μην εισαγάγετε απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού ή ασυλίας για διεθνή ταξίδια ως προϋπόθεση εισόδου, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κρίσιμα άγνωστα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στη μείωση της μετάδοσης και περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων. Η απόδειξη εμβολιασμού δεν πρέπει να απαλλάσσει τους διεθνείς ταξιδιώτες από τη συμμόρφωση με άλλα μέτρα μείωσης του ταξιδιωτικού κινδύνου.”

Εδώ λοιπόν, ο Π.Ο.Υ. ομολογεί δημόσια ότι δεν έχει ιδέα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και γι’ αυτό (επί του παρόντος) δεν συνιστά την εφαρμογή “διαβατηρίου ανοσίας” ως προϋπόθεσης για να πραγματοποιήσει κάποιος διεθνή ταξίδια, συνεχίζει όμως παρόλα αυτά να προτρέπει τον κόσμο να τρέξει να εμβολιαστεί! Επίσης, ο Π.Ο.Υ. “κόβει τον αέρα” σε όσους νομίζουν ότι με τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να είναι κάπως πιο ελεύθεροι από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλο τον κόσμο, χωρίς ορατό σημείο λήξης.

Παρόλα αυτά, η Ε.Ε. έχει το δικό της πλάνο κι έτσι βλέπουμε, επίσης στις 15/1, την κ. Φον ντερ Λάιεν να δηλώνει σε Πορτογάλους δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) “τάσσεται ευνοϊκά απέναντι στην ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού”, αλλά και τον Γερμανό ΥπΕξ, Χάικο Μάας να προωθεί αυτήν την ιδέα.

Ο ελληνικός τύπος τα παρουσιάζει όλα αυτά ως “θετική ανταπόκριση” στην πρόταση Μητσοτάκη, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το “διαβατήριο ανοσίας” δεν είναι κάποια φαεινή ιδέα του εκτελώντος χρέη πρωθυπουργού της Ελλάδας, αλλά ότι αυτός λειτούργησε απλώς ως “λαγός” για την προώθηση σχεδίων της Ε.Ε. και των μεγάλων “παικτών” της νέας παγκόσμιας τάξης. Σχέδια τα οποία υπάρχουν πολύ καιρό πριν την εμφάνιση του COVID και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπισή του. 

Όπως έχουμε γράψει ήδη από τον Μάρτιο, από το 2018 η Ε.Ε. έχει εκπονήσει “οδικό χάρτη για τον εμβολιασμό και το διαβατήριο ανοσίας”, όπου δίνεται και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2022. 

Οι Big Tech εργάζονται από καιρό πυρετωδώς για την εφαρμογή που θα επιτρέψει την υλοποίηση του σχεδίου είτε σε smartphone είτε σε χαρτί με QRcode, ενώ το ΜΙΤ ετοιμάζει την τεχνολογία ώστε αυτό να εισάγεται υποδόρια μαζί με το εμβόλιο, για να μην το χάνουμε. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ή μεθεπόμενη σύνοδο της Επιτροπής IHREC, για να δούμε και τον Π.Ο.Υ. να αλλάζει γνώμη και να προτείνει το διαβατήριο ανοσίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του φονικού ιού!

Το ότι κανείς, ούτε ο Π.Ο.Υ. ούτε οι ίδιες οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια δεν έχουν ιδέα για το πόσο αποτελεσματικά είναι, (για να μη μιλήσουμε για την ασφάλειά τους) δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν από τους παραπάνω. Κι αυτό, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι προθέσεις υπάρχουν, τα σχέδια έχουν καταστρωθεί, το κατά πόσον θα πετύχουν είναι στο χέρι μας!

Back to top button