breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πανεπιστήμιο του Witten / Herdecke Γερμανίας: Mελέτη σχετικά με τη χρήση μάσκας στα παιδιά τα συμπτώματα και τα προβλήματα που αναπτύσσονται.

 

Επίκαιρη είναι η μελέτη γερμανικού πανεπιστημίου σχετικά με τη χρήση μάσκας στα παιδιά τα συμπτώματα και τα προβλήματα που αναπτύσονται.

Ιστορικό: Συσσωρεύονται οι αναφορές για καταγγελίες μεταξύ παιδιών και εφήβων που προκαλούνται από τη χρήση μάσκας. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καταγραφή παρενεργειών από μάσκες.

Μέθοδοι: Στο Πανεπιστήμιο του Witten / Herdecke (στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία), δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό μητρώο όπου γονείς, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι μπορούν να εισαγάγουν τις παρατηρήσεις τους. Στις 20.10.2020, 363 γιατροί κλήθηκαν να κάνουν εγγραφές και να ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για το μητρώο.
Αποτελέσματα: Από τις 26.10.2020, το μητρώο είχε χρησιμοποιηθεί από 20.353 άτομα.

Σε αυτήν την έκδοση, αναφέρουμε τα αποτελέσματα των γονέων, οι οποίοι εισήγαγαν δεδομένα για συνολικά 25.930 παιδιά.

Η μέση διάρκεια χρήσης της μάσκας ήταν 270 λεπτά την ημέρα. Προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χρήση μάσκας αναφέρθηκαν από το 68% των γονέων. Αυτά περιελάμβαναν ευερεθιστότητα (60%), πονοκέφαλο (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), λιγότερη ευτυχία (49%), απροθυμία να πάνε στο σχολείο / μητρική (44%), αδιαθεσία (42%) μαθησιακές διαταραχές (38%) και υπνηλία ή κόπωση (37%).

Συζήτηση: Αυτό το πρώτο μητρώο στον κόσμο που καταγράφει τα αποτελέσματα της χρήσης μάσκας στα παιδιά είναι αφιερωμένο σε μια νέα ερευνητική ερώτηση. Η συχνότητα χρήσης του μητρώου και το φάσμα των συμπτωμάτων που καταγράφηκαν δείχνουν τη σημασία του θέματος και ζητούν αντιπροσωπευτικές έρευνες, τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές με διάφορες μάσκες και μια νέα αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους για την ευάλωτη ομάδα παιδιών:

Οι ενήλικες πρέπει να αντανακλούν συλλογικά τις συνθήκες υπό τις οποίες θα ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν τον εναπομένον κίνδυνο για τον εαυτό τους, ώστε να επιτρέψουν στα παιδιά να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς να πρέπει να φορούν μάσκα.

 

dimpenews.com

Back to top button