breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το βιβλίο ”To Πραξικόπημα της Έκτακτης Ανάγκης-Επιτήρηση, καταπίεση και ελευθερίες” από Γάλλο Ποινικολόγο.

Το βιβλίο To πραξικόπημα της Έκτακτης Ανάγκης-Επιτήρηση, καταπίεση και ελευθερίες” (Le Coup d’état d’urgence – Surveillance, répression et libertés (Français) Broché) του ποινικολόγου Arié Alimi έρχεται να κυκλοφορήσει στις 21 Γενάρη 2021.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Άνοιξη 2020. Για την αντιμετώπιση του Covid-19 εγκαθιδρύθηκε το πρώτο καθεστώς Έκτακτης υγειονομικής Ανάγκης στην ιστορία της Γαλλίας ( και όχι μόνο) εμπνεόμενο από το καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας. Από την επομένη ολόκληρος ο γαλλικός πληθυσμός βρίσκεται υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, στερημένος της ελευθερίας του να πηγαινοέρχεται κυκλοφορεί-της διακίνησης, του δικαιώματος του στην ιδιωτική ζωή και σε κάποιες περιπτώσεις του δικαιώματος του στην εργασία ή της ελευθερίας του της επιχειρηματικότητας.

Image

Παράλληλα ένας μηχανισμός γενικευμένης επιτήρησης εφαρμόστηκε με αστυνομικό χτένισμα του εδάφους και χρήση drones.Έκτοτε κάθε πολίτης θεωρήθηκε ως ένας εν δυνάμει κίνδυνος..Δεν είναι πλέον θέμα νόμου, αλλά “θέμα ιού”..

Ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μολύνει σταδιακά το κοινό δίκαιο, όπως μια κηλίδα πετρελαίου, οι κατηγορίες ανθρώπων και πεδίων που επηρεάζονται από τη μείωση των ελευθεριών συνεχίζουν να επεκτείνονται. Ποιές είναι οι συνέπειες υπό αυτές τις προϋποθέσεις για τις δημόσιες ελευθερίες;

Ποια αντίμετρα δύνανται να κινητοποιηθούν κατά της αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το νέο παράδειγμα, ή, μια θέση που υπερασπίζεται ο συγγραφέας, να μην παραιτηθούμε σε αυτό; Η εκτίμηση του Arié Alimi είναι πολύτιμη και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ασυμβίβαστη ματιά στο ζήτημα των δημόσιων ελευθεριών και της αστυνομικής κατάχρησης στην καρδιά της επικαιρότητας. Αντιμέτωποι με αυτό το «πραξικόπημα έκτακτης ανάγκης», υπάρχει ακόμη χρόνος να αντιδράσουμε.

Ο Arié Alimi είναι ένας ποινικολόγος. Υπερασπίζεται πολυάριθμα θύματα αστυνομικής βίας και είναι μέλος της Λίγκας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (amazon)

Το Καπιτώλιο το βλέπετε, το Παγκόσμιο Κολοσσαίο δεν το βλέπετε;; το σύγχρονο ναζισμό, τα ψηφιακά Nταχάου, τ’ απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης των διαρκών lockdown; Την παγκόσμια γκετοποίηση, τον ακούσιο εγκλεισμό της ανθρωπότητας;

Ο εκφασισμός της καθημερινότητας είναι παρόν σε κάθε της έκφανση..Αν είναι μια φορά επικίνδυνος ο ιός και οι μεταλλάξεις του είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος ο εκμοντερνισμένος φασισμός και οι σύγχρονες μεταλλάξεις του….

«Οι διανοούμενοι (σσ. σήμερα το ρόλο αυτό ανέλαβαν τα ΜΜΕ) ρίχνουν ένα πέπλο πάνω στον δικτατορικό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας (σσ. το σημερινό κακέκτυπό της), παρουσιάζοντας τη δημοκρατία ως το απόλυτο αντίθετο του φασισμού, όχι μόνο ως μια άλλη φυσική φάση του όπου η αστική δικτατορία αποκαλύπτεται σε μια πιο ανοιχτή μορφή. “(Μπέρτολτ Μπρεχτ) .

Οι Ναζί ανέλαβαν την εξουσία μέσα από το κοινοβουλευτικό σύστημα και ευνοούμενοι από τις ελίτ, βιομήχανους μεγιστάνες και μεγαλοτραπεζίτες (σσ. σήμερα έχουμε τους φιλάνθρωπους ολιγάρχες). Αυτοί παρείχαν την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη του ναζιστικού κόμματος που τελικά εξασφάλισε την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου 1930. Μέσα από τον κοινοβουλευτισμό υπήρξε και τερατογένεση…”Το δέντρο γνωρίζεται από τους καρπούς του.” Είναι τεράστια υποκρισία να μιλούν σήμερα για Δημοκρατία αυτοί που την εκτέλεσαν σε παγκόσμια κλίμακα…

Στην αντιδραστική πολιτική κουλτούρα των ΗΠΑ, που προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει την Αριστερά ως φιλελεύθερη (σσ. νεοφιλελεύθερη Αριστερά) , αντικαταστάθηκε το πρωταρχικό δίπολο μιας αληθινής διαπάλης από αυτήν την αντίθεση μεταξύ φιλελευθερισμού και φασισμού, η ιδεολογία των ψευδών ανταγωνισμών στοχεύει στο να κάνει τον αγώνα διεκδικήσεων του αιώνα σ’ ένα καπιταλιστικό θέαμα….

dimpenews.com

Back to top button