breaking newsΔιεθνή

Τσέχικα μέσα: Ένας υπάλληλος σε Νοσοκομείο της Πράγα απολύθηκε γιατί στο Facebook υποβάθμισε τον covid19 και επέκρινε τον εμβολιασμό…

 

”Ένας παραϊατρικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Motol στο Facebook υποβάθμισε τον covid και επέκρινε τον εμβολιασμό. Απολύθηκε” αναφέρουν τσέχικα μέσα. Η Motol είναι συνοικία της Πράγας.

Όπως αναφέρει το denikn 31/12/20 σήμερα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Motol στην Πράγα απέλυσε τον υπάλληλό του Radek Máca, ο οποίος υποτιμά τον κορωνοϊό στο Facebook και αρνήθηκε τον εμβολιασμό. Μετά από κριτική, αρνήθηκε τις δηλώσεις του και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εμβολιάστηκε.

“Γεια, το όνομά μου είναι Radek και είμαι παραϊατρικός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Motol. Σε επαφή με έναν θετικό ασθενή στο covid, ήμουν σχεδόν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό και δεν μολύνθηκα από ύποπτο ή θετικό covid. Δεν θα εμβολιαστώ “, είπε ο άντρας στην ομάδα Facebook.Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εξαπατηθεί.

Motol University Hospital - Wikipedia

“Ωστόσο, επειδή η διαγραμμένη ανάρτηση του στο Facebook κοινοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, ο Máca άρχισε να διορθώνει τις δηλώσεις του. Για παράδειγμα, έγραψε ότι χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό και δεν εργάζεται στο τμήμα covid.” Έπρεπε να εμβολιαστώ με μεγάλη απροθυμία σήμερα. Τι διάολο μπορώ να κάνω; «Δεν έπρεπε να είμαι νοσηλευτής», παραπονέθηκε την Τετάρτη σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Το νοσοκομείο αρνήθηκε επίσης ότι ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους. ”Σίγουρα δεν εξαναγκάζουμε κανέναν και δεν απειλούμε με κυρώσεις. Λάβαμε μόνο περιορισμένο αριθμό εμβολίων στην πρώτη παρτίδα και μέχρι στιγμής η ζήτηση από τους υπαλλήλους υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά “, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

”Μετά από κριτική,o υπάλληλος αρνήθηκε τις δηλώσεις του και, σύμφωνα με τα λόγια του, εμβολιάστηκε. Ωστόσο, απολύθηκε !!!” αναφέρουν στο διαδίκτυο τσέχικοι λογαριασμοί και θέτουν θέμα δημοκρατικού ελλείμματος.

Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόλυση ότι είναι αποτέλεσμα της κατά παραδοχήν του υπαλλήλου ότι δεν τήρησε τα προστατευτικά μέτρα σ΄επαφή με ασθενή covid και δεν τίθεται θέμα ελευθερίας έκφρασης..

Πάντως το θέμα έχει δημιουργήσει πολεμική στα τσέχικα μέσα

dimpenews.com
Back to top button