breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπ. Υγείας: 5 άτομα πέθαναν στη Γαλλία αφότου εμβολιάστηκαν με Pfizer.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας 139 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων καταγράφηκαν στη Γαλλία. 5 άτομα πέθαναν αφότου εμβολιάστηκαν με Pfizer-BioNTech.3 θάνατοι καταγράφηκαν στο Nancy.

Κοινό σημείο των ατόμων που πέθαναν : ήταν όλα άνω των 75 ετών κι υπέφεραν από συνοσηρότητες διευκρινίζει το Υπ. Υγείας σ΄ανακοινωθέν του στις 19/1/2021.Τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στο τοπικό κέντρο φαρμακοεπαγρύπνισης της Nancy (Meurthe-et-Moselle), 1 από αυτούς την Tours (Indre-et-Loire) κι ο τελευταίος στο Montpellier (Herault).Η πληροφορία αποκαλύφθηκε από δημοσιογράφους της  France Info.

Το Υπ. Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ότι 5 άτομα πέθαναν στη Γαλλία αφότου εμβολιάστηκαν με Pfizer-BioNTech.

Αυτά είναι άτομα που πέθαναν τις επόμενες μέρες μετά τον εμβολιασμό χωρίς ωστσό να παρουσιάζουν σημάδια αλλεργικής αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό

Olivier Véran, ministre de la Santé

Αυτή τη δήλωση έκανε κι ο Υπ. Υγείας Olivier Véran, καθ΄οδόν προς Nancy αυτό το απόγευμα μιλώντας στο μικρόφωνο του France 3 Lorraine και πρόσθεσε: “.Στις EHPAD-Γηροκομεία, στοχεύουμε σε άτομα που είναι πολύ εύθραυστα,μ’ έλλειψη αυτονομίας και συχνά με πολλές ασθένειες και φάρμακα. Και οι αιτίες αυτών των θανάτων μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητες. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της φαρμακοεπαγρύπνησης, υπάρχουν προφανώς μελέτες που πραγματοποιούνται από τις υγειονομικές αρχές σε συνεργασία με τους γιατρούς για να προσδιορίσουν εάν υπάρχει ή όχι σχέση με τον εμβολιασμό ή εάν πρόκειται για μια ατυχής συγκυρία.Από τη στιγμή που υπάρχει μια προειδοποίηση ένας συναγερμός υπάρχει και μια έρευνα. Αν υπάρχει μια ισχυρή υποψία δύναται να προταθεί να γίνουν συμπληρωματικές αναλύσεις.”

Ως τις 18 Γενάρη σχεδόν 480 000 άτομα είχαν εμβολιαστεί στη Γαλλία σε μια χώρα άνω των 70.000.000.france3

dimpenews.com

Back to top button