Διεθνή

1 ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας των ΗΠΑ: κατάταξαν τους Σιίτες Χούθι στις τρομοκρατικές οργανώσεις και καταδικάζουν σε θάνατο ένα λαό που μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση.

Παρακάμπτουν την έκκληση Γκουτέρες.

πισώπλατο χτύπημα αμερικάνικο σε αυτήν την πλάτη

Η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ καταλογοποίησε τους Σιίτες αντάρτες Χούθι που με λαική υποστήριξη έχουν την πρωτεύουσα Σάνα της Υεμένης στους “τρομοκράτες”

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης, μια μέρα πριν αναλάβει ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή το απόγευμα, δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας της, ότι θα θέσει τους αντάρτες της Υεμένης στη μαύρη λίστα των «τρομοκρατικών» ομάδων, κάτι που σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς θα επιδεινώσει τραγικά την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Ο ανθρωπιστής ”θρήσκος” υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ( προσοχή μην τους μπερδέψουμε άλλος Μάικ είναι ο Μάικ Πενς) -άνθρωπος της Εκκλησίας ως και την Μητρόπολη Αθηνών επισκέφθηκε και κολητός Σβηστού Φαναρίου για να διασπάσει την Ορθοδοξία με Ρωσία για γεωστρατηγικά συμφέροντα) εξήγησε ότι θα κοινοποιήσει στο Κογκρέσο αυτήν την απόφαση προκειμένου να ενισχύσει την «αποτροπή κατά των επιβλαβών δραστηριοτήτων του ιρανικού καθεστώτος», την υποστήριξη της ομάδας των ανταρτών της Υεμένης κατά της ψευδοκυβέρνησης Σαουδαραβικής κοπής που υποστηρίζεται από έναν συνασπισμό υπό τον Σύμμαχο της της Ουάσιγκτον το καθεστώς Σαουδικής Αραβίας.

Η χώρα του Μπιν Λάντεν η μήτρα της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας κι αποκεφαλιστών τακφιριστών σαλαφιστών ουαχαμπιτών ανά των κόσμο α΄σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή..Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι..

Τρεις ηγέτες των Χούτι συμπεριλαμβάνονται επίσης στη μαύρη λίστα, μεταξύ αυτών ο κύριος ηγέτης τους Αμπντέλ Μάλεκ αλ Χούθι. Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, μια ημέρα πριν από την ανάληψη της εξουσίας του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden. Στόχος τους είναι να καταστήσουν τους Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης με πλατιά λαϊκή υποστήριξη , “υπόλογους για τις τρομοκρατικές τους πράξεις, συμπεριλαμβανομένων διασυνοριακών επιθέσεων που απειλούν αμάχους, υποδομές και ναυτιλία”, δήλωσε ο Μάικ Πομπέο. Όποιος δεν είναι σύμμαχος είναι τρομοκράτης…οι τρομοκράτες σύμμαχοι δεν είναι τρομοκράτες….

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, αυτή η απόφαση κινδυνεύει να προκαλέσει παράλυση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη. Η επαφή με αξιωματούχους Houthi, χειρισμός φόρων, χρήση του τραπεζικού συστήματος, πληρωμή ιατρικού προσωπικού, αγορά φαγητού και καυσίμων… όλα αυτά ενδέχεται να παρεμποδίζονται από ένα τέτοιο αμερικανικό μέτρο.

Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια πολέμου, η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα στην Αραβική Χερσόνησο, όπου το 80% του πληθυσμού εξαρτάται πλέον από τη διεθνή βοήθεια, βρίσκεται ήδη σε αυτό που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Και τώρα “βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για το χειρότερο λιμό που ο κόσμος γνώρισε εδώ και δεκαετίες”, προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στα τέλη Νοεμβρίου, προτρέποντας την Ουάσινγκτον να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Οι Αμερικάνοι βλέπουν παντού τρομοκράτες ή πάσχουν από μετα-τραυματικό σοκ από το φιλικό σαουδαραβικό χτύπημα του Σαουδάραβα Μπιν Λάντεν κι έχουν αναπτύξει σύνδρομο καταδίωξης αφού τελευταία κατέταξαν ως και τη Κούβα πάλι στις τρομοκρατικές χώρες που είναι η πιο ειρηνική χώρα της περιοχής αλλά έφτασαν στο σημείο μέσω Μπάιντεν τους λούμπεν που παραβίασαν ανοιχτές θύρες στο Καπιτώλιο να τους χαρακτηρίσουν κι αυτούς τρομοκράτες, εσωτερικούς τρομοκράτες.

Παίζοντας την κάρτα της τρομοκρατίας κατέλαβαν Λιβύη, Ιράκ, μισή Συρία, Αφγανιστάν κι έπεται συνέχεια. Μόνο στην Τσετσενία, στη Συρία και στα Βαλκάνια τους τρομοκράτες τους έβλεπαν αγγέλους.. Μιλόσεβιτς, Άσαντ, Μαδούρο τους χαρακτήρισαν ”δικτάτορες” γιατί δεν ποδοφίλησαν τον εκάστοτε τραγοπόδαρο Άρχοντα του σκότους…”τρομοκρατία και διακτάτορες” είναι η προσφιλή μέθοδος ηθικής εξόντωσης του αντιπάλου που συνοδεύεται από εμπάργκο, κυρώσεις,κατάσταση πολιορκίας.

Πάντως αν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο ο στρατός καταλάμβανε το κύριο κυβερνητικό κτίριο και τα ΜΜΕ όπως είναι σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα twitter fb και απαγόρευε στον εν ενεργεία Πρόεδρο όποιος κι αν είναι αυτός ν΄απευθύνεται στο έθνος θα μιλούσαν όλοι για πραξικόπημα. Αν το Κρεμλίνο είχε κατακλυστεί από χιλιάδες στρατιώτες όλοι θα μιλούσαν για πραξικόπημα….Αν ο Τραμπ έκανε πραξικόπημα ο Μπάιντεν έκανε αντιπραξικόπημα κάτι που είθισται στις μπανανίες.

dimpenews.com

Back to top button