breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

30′ μετά τον εμβολιασμό με Pfizer-BioNTech 32χρονη γιατρός στο Μεξικό χαροπαλεύει στην εντατική

αφού παρουσίασε εγκεφαλομυελίτιδα ένα αυτοάνοσο που παρατηρείται μετά από εμβολιασμό!

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι αρχές του Μεξικού δήλωσαν ότι μελετούσαν την περίπτωση μιας γυναίκας γιατρού 32 ετών που νοσηλεύθηκε αφότου εμβολιάστηκε με Pfizer-BioNTech COVID-19.Δεν δόθηκε το όνομα της γιατρού στη δημοσιότητα.

Η γιατρός στην πολιτεία Coahuila υπέστη συμπτώματα εγκεφαλομυελίτιδας περίπου 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό της Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Υπέστη επεισόδιο σπασμών και είχε δερματικά εξανθήματα, μειωμένη μυϊκή δύναμη και δυσκολία στην αναπνοή αναφέρει η elpais.

Karla Cecilia Pérez Osorio, de 32 años y doctora de profesión, comenzó a presentar entumecimiento en las extremidades a la media hora de aplicarse la vacuna y posteriormente se convulsionó Foto: (Captura de pantalla Facebook)
η γιατρός

Η γιατρός εισήχθηκε στην εντατική σε δημόσιο νοσοκομείο του βόρειο κρατιδίου Nuevo Leon μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξάνθημα.

« Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα»,δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η εγκεφαλομυελίτιδα* είναι φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.” (Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη προηγείται εμβολιασμός πριν την εμφάνιση της.Απόλυτη συχέτιση εμβολίου και πάθησης.)

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η γιατρός είχε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές ότι κάποιος ανέπτυξε φλεγμονή του εγκεφάλου μετά την εφαρμογή του εμβολίου.

Σύμφωνα με το Reuters, Pfizer και BioNTech δεν μπόρεσαν να επικοινωνηθούν άμεσα για να σχολιάσουν.

Στο Μεξικό είναι περισσότερα από 126 500 που πέθαναν COVID-19. Η χώρα άρχισε να διανέμει την πρώτη σειρά εμβολίων COVID-19 στους υγειονομικούς στις 24 Δεκέμβρη.

Αυτό δεν είναι το πρώτο πρόβλημα που μεταφέρθηκε για το εμβόλιο μετά την αδιαθεσία της νοσοκόμας Tiffany Dover.francesoir,reuters 3/1/20

Σύμφωνα με την elpais η γιατρός εμβολιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Μεξικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης (IMSS) στην πόλη Monclova (Coahuila),και λόγω της σοβαρότητας των συμπτωμάτων της, μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Πολιτεία Nuevo León.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η γιατρός είχε ιστορικό αλλεργίας στην τριμεθοπρίμη με σουλφαμεθοξαζόλη, ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται κυρίως για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. “Η εντατική εξειδικευμένη θεραπεία που βασίζεται σε στεροειδή και αντισπασμωδικά θα συνεχίσει να μειώνει τον κίνδυνο επακόλουθων”, εξήγησε η μεξικανική κυβέρνηση σχετικά με τη θεραπεία της ασθενούς που είναι σοβαρά άρρωστη.

Η Karla Cecilia Pérez Osorio, 32 ετών και επαγγελματίας γιατρός, άρχισε να παρουσιάζει μούδιασμα στα άκρα μισή ώρα μετά τoν εμβολιασμό της με Pfizer και αργότερα σπασμούς…Η 32χρονη Karla Cecilia, εργάζεται ως παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζώνης Νο. 7, στο δήμο Monclova, και αρχικά οι συγγενείς της ζήτησαν να μεταφερθεί σε ειδικό νοσοκομείο, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά. Παρουσιάζει ”παράλυση των χεριών και των ποδιών, εκτός από συχνές επιληπτικές κρίσεις. Σε παρακαλώ, είναι σε σοβαρή κατάσταση, παρείχε βοήθεια σε αυτήν την πανδημία, δεν μπορούμε να την αφήσουμε μόνη της, χρειάζεται βοήθεια », λέει η δημοσίευση συγγενών.

*”H Oξεία διάσπαρτη εγκεφαλομυελίτιδα (Acute Disseminated Encephalomyelitis, ADEM) είναι μια ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος ΚΝΣ που θεωρείται αυτοάνοσος. Στην κλασική της μορφή χαρακτηρίζεται από πολυεστιακή προσβολή του νευράξονα με παρουσία διάχυτων απομυελινωτικού τύπου βλαβών.Συχνά προηγείται εμπύρετη λοίμωξη ή εμβολιασμός.Η νόσος παρουσιάζει σημαντική κλινική ετερογένεια .. από εικόνα γενικευμένης προσβολής του ΚΝΣ και συμπτώματα εγκεφαλοπάθειας με επιληπτικές κρίσεις…..(σσ.επιληπτικές κρίσεις παρουσίασε και η γιατρός μετά τον εμβολιασμό)

Συνήθως έχει παρουσιαστεί εμβολιασμός σε διάστημα 1 ή 4 εβδομάδων προ της εμφάνισης των νευρολογικών συμπτωμάτων.” Δ Ράλλης,Σ Καλαιτζάκη,Ε Παπαγεωργίου,Σ Φιλιππίδου,Σ Κατσουλάκου Νευρολογικό Τμήμα,Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ”Τζάνειο”Νευρολογικό Τμήμα ΓΝ Νίκαιας ”Άγ. Παντελεήμονας”

dimpenews.com

Back to top button