Ελλάδα

“Casus belli”, ”αιτία πολέμου” η επεκταση των Ελληνικων χωρικων υδατων στα 12 ναυτικα μιλλια φωναζει ο Τουρκος…

Τωρα που μας βρηκαν με το Καθεστως των Κουληδων ειναι ευκαιρια γι αυτους να αρπαξουν οτι μπορουν…

Και αυτο κανουν….

Oι Τούρκοι , επαναφέρουν την απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Οι Τούρκοι γράφουν με λίγα λόγια, πως η απόφαση της Ελλάδας για  επεκταση χωρικων υδατων στα 12 ναυτικα μιλλια, αποτελεί “casus belli”, ”αιτία πολέμου”!   

”Ως αντεπιχείρημα ακούγαμε το ”casus belli”. Είναι κάτι νόμιμο; Γιατί ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, που είναι το Μέγα Σύνταγμα της διεθνούς κοινότητος μας λέει ότι η χρήση βίας ή απειλή χρήσης βίας είναι παράνομη. 

Και μάλιστα απειλή άσκησης βίας απέναντι στην άσκηση ενός κυριαρχικού δικαιώματος μονομερώς ασκουμένου, όπως είναι η διεύρυνση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Εμείς δε λέμε ότι «είμαστε αγκυροβολημένοι στο διεθνές δίκαιο»; Ο [σ.σ.: Έλληνας] ΥΠΕΞ δεν έχει πει αυτή τη φράση; Εάν είμεθα αγκυροβολημένοι στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορούμε να δεχόμαστε μία έκνομη, εξωδικαϊκή, παράνομη απειλή από πλευράς Τουρκίας και να μην εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο στη δική μας περίπτωση. Τη στιγμή που είναι μονομερώς εφαρμοζόμενο.” 

Όπως και να έχει, εάν οι Τούρκοι τολμήσουν να κάνουν το λάθος, ελπιζουμε θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει από τις Ελληνικές ΕΔ….

Αν δεν προλαβει να το απαογορευσει ο Κουλης…




πηγη 

Back to top button