breaking newsΕλλάδα

Στην ΕΛΑΣ με πανελλαδικές εξετάσεις ο πρώτος μουσουλμάνος από τη μειονότητα της Θράκης (Φώτο)

Ο Ισμαήλ Τζεβτζέτ ορκίστηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου μαζί με άλλους 161 δόκιμους αστυφύλακες

Ο πρώτος μουσουλμάνος από τη Θράκη, που εισήχθη με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ελληνική Αστυνομία, ορκίστηκε χθες στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για τον νεαρό Ισμαήλ Τζεβτζέτ που εισήχθη στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας των 162 δοκίμων αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020 στην οποία παρέστη ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος. Ανάμεσά τους και ο πρώτος δόκιμος αστυφύλακας, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

 Το όρκο ανέγνωσε ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και ο νεαρός δόκιμος αστυφύλακας επανέλαβε. Είχε προηγηθεί ο όρκος των υπολοίπων τον οποίον ανέγνωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

Επιλέξατε ένα ενδιαφέρον, πολύπλευρο και με μεγάλες προοπτικές λειτούργημα, είπε απευθυνόμενος στους δόκιμους αστυφύλακες, ο διοικητής του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Πέτρος Δεμερτζίδης.

“Είστε η νέα γενιά και το μέλλον της αστυνομίας”, είπε προς τους πρωτοετείς της αστυνομίας ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, για να επισημάνει στην συνέχεια του λόγου την κρισιμότητα της περιόδου κατά την οποία έγινε η εισαγωγή των δοκίμων στην ΕΛΑΣ

. Είπε αναλυτικότερα “οι συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης δοκιμάζουν καθημερινά την συνοχή και την αντοχή της κοινωνίας, μίας κοινωνίας που προσβλέπει στην ελληνική αστυνομία ως τον σταθερό εκείνο παράγοντα που θα εξασφαλίσει τα αγαθά που έχει ανάγκη αυτήν την κρίσιμη περίοδο, την ασφάλεια, την προστασία και την ομαλότητα”.

Τον αντιστράτηγο κο Αποστολόπουλο συνόδευε ο Παύλος Δασκαλάκης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής. Παράλληλα παρέστησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσιάν, ο βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ΓΕΠΑΔΑΜΘ Ευάγγελος Γκίκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο διοικητής της ΧΧΙ Ταξιαρχίας Λάζαρος Καμπουρίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο διοικητής της 2ης ΜΣΕΠ επισμηναγός Φώτιος Καράμπελας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής πυραγός Νικόλαος Κατσιγιαννάκης, ο διοικητής της 872 Αποθήκης Καυσίμων αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Καζάσης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκρανάς, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Χρήστος Σταμπούλης, ο Α΄ αστυνομικός υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Β΄ αστυνομικός υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης Λάμπρος Τσιάρας, οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΙΑ αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ζιώγας και αστυνόμος Α΄ Παναγιώτης Βασιλειάδης.  

Μετά το πέρας της τελετής οι δόκιμοι αστυφύλακες παρέλασαν μπροστά στην κεντρική είσοδο της Σχολής, υπό τους ήχους του “Μακεδονία ξακουστή” και άλλων εμβατηρίων.

 Στη σχολή της Κομοτηνής βρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι, που χειροκρότησαν τους δόκιμους αστυφύλακες γιατί έφεραν σε πέρας την εκπαίδευσή τους.

ΠΗΓΗ

Back to top button