Διεθνή

Γκαζώνουν τα τρακτέρ. πάνε για πολιορκία του Παρισιού.. Μάχη για όλους. Αφού USDA και FDA, Π.Ο.Υ, Νταβός εγκρίνουν ”κάθετη γεωργία” τεχνητά κρέας-φυτά, γενετικά τροποποιημένα ζώα, κυτταρική γεωργία για … «καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής”.

Γκαζώνουν τα τρακτέρ. πάνε για πολιορκία του Παρισιού.. Μάχη για όλους. Αφού USDA και FDA εγκρίνουν εργαστηριακό κρέας, γενετικά τροποποιημένα ζώα, κυτταρική γεωργία. Και ο Π.Ο.Υ επιτέθηκε σε βιομηχανία κρέατος, παραδοσιακή γεωργία για «καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής”. Το Νταβός υπέρ παραγωγής τεχνητών κρεάτων και φυτών.. Η ”κάθετη γεωργία” των εταιριών θ΄απαλλοτριώσει όλον τον αγροτικό κόσμο..

Γκαζώνουν τα τρακτέρ. πάνε για πολιορκία του Παρισιού..από Δευτέρα και επ΄αόριστον θα μπλοκάρουν όλους τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στη γαλλική πρωτεύουσα εντείνοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους..

Δεν είναι μια ακόμη αγροτική κινητοποίηση αλλά σχετίζεται με την τύχη του κόσμου και του πλανήτη με την παγκόσμια υγεία..

Καθώς το USDA και το FDA έχουν ήδη εγκρίνει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, τα γενετικά τροποποιημένα ζώα και χρηματοδοτούν παγκοσμιοποιητές για την έρευνα και ανάπτυξη της κυτταρικής γεωργίας

Ο ΠΟΥ κηρύσσει τον πόλεμο στις προμήθειες τροφίμων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κήρυξε τον πόλεμο στη βιομηχανία κρέατος και την παραδοσιακή γεωργία επικαλούμενος την «καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».Στόχευσε ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία και την παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία είπε ότι είναι «επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη».

Oργισμένος αγρότης που δείχνει ότι οι αγρότες είναι συνειδητοποιημένοι:
“Η στιγμή είναι σοβαρή! Είναι ή τώρα ή ποτέ. Οι αγρότες δεν μπορούν άλλο, κουράστηκαν να παλεύουν ενάντια σε μια πολιτική που δεν τους θέλει..”..

Το νέο σύστημα ελεγχόμενης διατροφής είναι πλέον σε ισχύ και δεν θα σταματήσουν τίποτα για να επιταχύνουν τον έλεγχό τους

«Όποιος ελέγχει την προσφορά τροφίμων ελέγχει τους ανθρώπους· αυτός που ελέγχει την ενέργεια μπορεί να ελέγξει ολόκληρες ηπείρους· αυτός που ελέγχει τα χρήματα μπορεί να ελέγξει τον κόσμο». Αυτό το διάσημο απόφθεγμα του Χένρι Κίσινγκερ γίνεται όλο και πιο αληθινό όσο περνούν οι εβδομάδες. Οι παγκοσμιοποιητές ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, εργάζονται για να μετατρέψουν το ενεργειακό σύστημα σε συστήματα στα οποία έχουν επενδύσει όλοι και έχουν λάβει δραστικά μέτρα για τον έλεγχο της βιομηχανίας τροφίμων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες από αυτές τις μετρήσεις θα περάσουν απαρατήρητες. Εάν ελέγχουν τους σπόρους, ελέγχουν τα τρόφιμα, και εάν ελέγχουν τα τρόφιμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή αναγνώριση για να ελέγξουν την πρόσβαση των καταναλωτών στα τρόφιμα. Καθώς ένα κύμα πυρκαγιών καταστρέφει ξαφνικά εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, κρέατος και λιπασμάτων, σε μια εποχή που οι αγρότες υποφέρουν και γίνονται αισθητά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ένα ολόκληρο σύστημα υποδομής ανιχνεύσιμα τρόφιμα έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές πόλεις και δρομολογήθηκε σε όλο τον κόσμο .

Φανταστείτε μια μέρα που δεν υπάρχουν πλέον οι αγορές αγροτών, που δεν θα μπορείτε πλέον να πάτε στον τοπικό αγρότη σας για να αγοράσετε φρούτα και λαχανικά ή κομμάτια κρέατος και όταν η μόνη τροφή που αναπτύσσεται έξω από κάθετες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και κρέας εργαστηρίου που εξασφαλίζουν οι παγκοσμιοποιητές θα είναι στο περβάζι σας, στον κήπο ή στο θερμοκήπιό σας.

Η εσωτερική βιομηχανία κάθετης γεωργίας αποτιμήθηκε σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να φθάσει τα 19,86 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026. Η ελεγχόμενη από τους παγκοσμιοποιητές εσωτερική αστική γεωργία είναι το μέλλον των τροφίμων που έχουν ξανασκεφτεί και βρίσκεται ήδη σε χιλιάδες παντοπωλεία χωρίς να το συνειδητοποιούν οι άνθρωποι το. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του τομέα, είναι μια παγκόσμια ατζέντα, με κάθετες φάρμες να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο.

  • Για παράδειγμα, η νέα εγκατάσταση της Bowery Farming στο Άρλινγκτον του Τέξας, θα μπορεί να εξυπηρετεί 16 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακτίνα 200 μιλίων. Αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες εταιρείες κάθετης γεωργίας που διαθέτουν τεράστιες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα και υποστηρίζονται από μεγάλους επενδυτές – Η AeroFarms, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη γεωργική εγκατάσταση εσωτερικού χώρου στον κόσμο, ανέπτυξε από κοινού το πρώτο γενετικά τροποποιημένο προϊόν CRISPR-Cas9 , και εκατοντάδες άλλοι ακολούθησαν, ενώ το National Geographic πιστεύει ότι η γενετική τροποποίηση είναι η επόμενη επανάσταση των τροφίμων. Η AeroFarms συμμετείχε επίσης σε μια δοκιμή που χορηγήθηκε από το NIH για την παραγωγή πρωτεϊνών για τα εμβόλια Covid.- Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αναπτύσσει φυτικό εμβόλιο mRNA με ελπίδες σε φάρμες μπορεί να καλλιεργήσει βρώσιμα κεφάλια μαρουλιού για το εμβόλιο.- Η Monsanto /Bayer δημιουργεί γενετικά τροποποιημένους σπόρους για εταιρείες κάθετης γεωργίας, ενώ ο Bill Gates, τα ιδρύματα Rockefeller και Ford και η Παγκόσμια Τράπεζα ελέγχουν το 10 τοις εκατό του παγκόσμιου βλαστικού πλάσματος και κατέχουν μερικά από τα μεγαλύτερες τράπεζες σπόρων. Η Bayer και η BASF, και οι δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σπόρων στον κόσμο, συμμετέχουν και οι δύο στη βιομηχανία κάθετης γεωργίας. Η Bayer και η BASF, δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σπόρων στον κόσμο, συμμετέχουν και οι δύο στη βιομηχανία κάθετης γεωργίας. Η Bayer και η BASF, δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σπόρων στον κόσμο, συμμετέχουν και οι δύο στην κάθετη γεωργική βιομηχανία.

Το USDA και το FDA έχουν ήδη εγκρίνει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, τα γενετικά τροποποιημένα ζώα και χρηματοδοτούν παγκοσμιοποιητές για την έρευνα και ανάπτυξη της κυτταρικής γεωργίας, καθώς και τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου και τις εταιρείες γενετικής, ενώ χαλαρώνουν τους κανονισμούς σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Ο ΠΟΥ κηρύσσει τον πόλεμο στις προμήθειες τροφίμων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε μια παγκόσμια καταστολή των προμηθειών τροφίμων για την «καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Σε μια ομιλία μέσω βίντεο, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κήρυξε τον πόλεμο στη βιομηχανία κρέατος και την παραδοσιακή γεωργία.

Στην ομιλία του, ο Δρ Tedros Ghebreyesus δαιμονοποιεί τα συστήματα διατροφής από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση της ανθρωπότητας. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στόχευσε ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία και την παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία είπε ότι είναι «επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη». Προφανώς, ο ΠΟΥ αισθάνεται επίσης υπεύθυνος για την «υγεία» του πλανήτη.

Στη συνέχεια κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να «μεταμορφώσουν την προσφορά τροφίμων» ωθώντας το κοινό προς «διαφορετικές και πιο φυτικές δίαιτες».

Προφανώς, η «ποικιλόμορφη» δίαιτα αναφέρεται στις «τροφές» με βάση τα έντομα και το «κρέας» που καλλιεργείται στο εργαστήριο που προωθούνται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τον Μπιλ Γκέιτς.

«Τα συστήματα διατροφής μας βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη», είπε ο Τέντρος στην ανησυχητική του δήλωση.

«Τα συστήματα τροφίμων συμβάλλουν σε περισσότερο από το 30% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ευθύνονται για σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου βάρους των ασθενειών. »

«Μια εξέλιξη των συστημάτων τροφίμων προς πιο υγιεινές, πιο ποικίλες και πιο φυτικές δίαιτες είναι επομένως απαραίτητη. »

Οι αγρότες στοχοποιήθηκαν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του WEF στο Νταβός της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα.

Οι παγκοσμιοποιητικές ελίτ προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να δαιμονοποιήσουν τα παραδοσιακά καλλιεργούμενα τρόφιμα προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με προϊόντα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, ελεγχόμενα από εταιρείες.
Νέες ανακαλύψεις στην εκτροφή κρέατος και τη βιομηχανική παραγωγή, που πραγματοποιείται σε κλειστές αίθουσες και προστατευμένες από τον ήλιο και τη φύση χάρη στις λεγόμενες κάθετες καλλιέργειες. Η παραγωγή τεχνητού κρέατος και τεχνητών φυτών είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και καταναλώνει πολύ περισσότερους πόρους από την κηπουρική, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ωστόσο, επί του παρόντος επενδύονται δισεκατομμύρια στην καλλιέργεια χάμπουργκερ και κοτόπουλων σε εργαστήρια, στην παραγωγή «vegan» αλλαντικών και στην καλλιέργεια τεχνητών λαχανικών. Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν, ο πρεσβευτής του ΟΗΕ για το κλίμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο και επτά διαφορετικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών έχουν επενδύσει στην ολλανδική εταιρεία παραγωγής μπέργκερ Mosa Meat.

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το είδος παραγωγής συνεπάγεται υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας από την παραδοσιακή αγροτική παραγωγή. Και γνωρίζουμε επίσης ότι τα προϊόντα υψηλής επεξεργασίας είναι εγγενώς ανθυγιεινά. Η βιοχημεία και η φυσική αποδεικνύουν ότι όσο πιο κοντά είναι το φαγητό στη φύση, τόσο πιο υγιεινό είναι.

Μελέτη: Η υπερεπεξεργασία των τροφίμων στον κόσμο βλάπτει την υγεία των ανθρώπων, των τόπων και του πλανήτη
Σε μια μελέτη από τους Susan L. Prescott και συνεργάτες με τίτλο «Πέρα από τα φυτά: Η υπερεπεξεργασία των παγκόσμιων δίαιτων βλάπτει την υγεία των ανθρώπων, των τόπων και του πλανήτη». » The Health of People, Places and Planet) εξηγεί γιατί τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα βλάπτουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη, αποδεικνύοντας το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται ο Tedros.

Η περίληψη εξηγεί :

Τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων αποτελούν κεντρικό ζήτημα για την προσωπική και πλανητική υγεία στην Ανθρωποκαινία. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η δραματική παγκόσμια εξάπλωση των εξαιρετικά επεξεργασμένων έτοιμων για κατανάλωση τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια, η οποία έχει συνδεθεί με την αυξανόμενη επιβάρυνση των ανθρώπινων ασθενειών και τις αυξανόμενες προκλήσεις στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υγεία.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης εκκλήσεις για μια ριζική αλλαγή στα παγκόσμια συστήματα τροφίμων από ζωικές σε φυτικές πηγές πρωτεϊνών, κάτι που θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες. Οι εμπορικές εταιρείες έχουν ανταποκριθεί επιθετικά σε αυτή τη «μεγάλη μετάβαση με βάση τα φυτά». Είτε με κίνητρο το κέρδος είτε μια γνήσια ανησυχία για το περιβάλλον, αυτές οι προσπάθειες έχουν προωθήσει την εμφάνιση νέων εμπορικών «φυτικών» υπερεπεξεργασμένων προϊόντων, χωρίς θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και μερικές φορές πλούσια σε ζάχαρη, βιομηχανικά λίπη και συνθετικά πρόσθετα.

Αυτά και άλλα συστατικά που συνδυάζονται σε τροφές «φυτικές» θεωρούνται συχνά υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες. Ωστόσο, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα μπορούν να απειλήσουν την υγεία σε όλα τα επίπεδα – των ανθρώπων, των τόπων και του πλανήτη. Σε αυτό το άρθρο, συνοψίζουμε τα ευρήματα και τις συζητήσεις που παρουσιάστηκαν στο Nova Network Planetary Health Meeting με θέμα «Το μέλλον των τροφίμων». Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη διείσδυση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών εναλλακτικών ουσιών αντί των ζωικών πρωτεϊνών (και των συστατικών τους) που βρίσκουν το δρόμο τους στις παγκόσμιες αλυσίδες γρήγορου φαγητού.

Πιστεύουμε ότι ενώ ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των πηγών πρωτεϊνών και μακροθρεπτικών συστατικών (κρέας έναντι φανταχτερών μπιφτέκι πρωτεΐνης σόγιας/μπιζελιού κ.λπ.) έχει λάβει πολλή άκριτη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, ο αντίκτυπος της βαριάς βιομηχανικής επεξεργασίας στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος είναι σημαντικός αλλά συχνά παραβλέπεται . , συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου στη γνωστική και ψυχική υγεία. Αυτό απαιτεί μια πιο λεπτή συζήτηση που να λαμβάνει υπόψη αυτές τις πολύπλοκες σχέσεις και να ευθυγραμμίζει τις προτεραιότητες και τα συστήματα αξιών με αμοιβαίες λύσεις επωφελείς για τα άτομα καθώς και για τις τοπικές κοινότητες και την παγκόσμια οικολογία.

Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι προστατεύει τους ανθρώπους και τον πλανήτη, αλλά κάνει το ακριβώς αντίθετο στο όνομα των ολιγαρχών που τον χρηματοδοτούν και του οικονομικού κεφαλαίου που επενδύει σε εργοστάσια αναπαραγωγής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική η πρόληψη της συνθήκης για την πανδημία και η επέκταση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (IHR).

Ένα παράδειγμα κάθετης γεωργίας..

Η ιταλική Planet Farms ασχολείται με την κάθετη γεωργία. ..ανέπτυξε ένα σύστημα κάθετης καλλιέργειας που εξοικονομεί 95% νερό και 90% γη. Παράγει καλλιέργειες εντελώς ανεξάρτητες από τις κλιματικές συνθήκες. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι διαθέσιμα 365 ημέρες το χρόνο. Με σχεδόν ολική ανάκτηση του νερού που χρησιμοποιείται και χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, γιατί πρόκειται για καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε προστατευμένο περιβάλλον.
Στα κέντρα παραγωγής Planet Farms, ένα τελικό και συσκευασμένο προϊόν παρασκευάζεται απευθείας από σπόρο. Χωρίς να τον αγγίξει κανείς. Όλα είναι αυτοματοποιημένα. Χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

dimpenews.com

Back to top button