breaking newsΔιεθνή

Τραμπ: Δεν θα είμαι δικτάτορας αν ξαναγίνω πρόεδρος, παρά μόνο την πρώτη ημέρα

 

Μια αμφιλεγόμενη δήλωση έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι δεν θα γίνει δικτάτορας αν γίνει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά μόνο «την πρώτη ημέρα». Ο πρώην πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση μετά τις προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών και ορισμένων Ρεπουμπλικανών ότι η Αμερική κινδυνεύει να μετατραπεί σε απολυταρχία αν κερδίσει τις εκλογές του 2024.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία αρνήθηκε επίσης ότι θα καταχραστεί την εξουσία για να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους αν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Τραμπ είπε ότι την «πρώτη ημέρα» στην οποία αναφέρθηκε, θα χρησιμοποιήσει τις προεδρικές του εξουσίες για να κλείσει τα νότια σύνορα με το Μεξικό και να επεκτείνει τις γεωτρήσεις πετρελαίου.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο πολλές φορές για «αντίποινα» στους πολιτικούς αντιπάλους του, αν αποκτήσει και πάλι την εξουσία. Στους στόχους του περιλαμβάνονται ο Μπάιντεν, οι εισαγγελείς που του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για δεκάδες εγκλήματα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μπάιντεν: Χωρίς τον Τραμπ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα

«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιοςδεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», δήλωσε και ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη

Ο Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

PrimeNews.

Back to top button