Διεθνή

Η Ουκρανία παραδέχεται συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με Υπερδνειστερία. Η Ρωσία δηλώνει ανήσυχη κι επαγρυπνεί.

Η Γραμματέας Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων της Ουκρανίας “Νότος” Ναταλία Γκουμενιούκ επιβεβαίωσε την ανάπτυξη μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα σύνορα με την αυτόνομη κυρίως ρωσόφωνη περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία.

Για το Κρεμλίνο, η κατάσταση γύρω από την Υπερδνειστερία αποτελεί αντικείμενο της μεγαλύτερης προσοχής και ανησυχίας, η κατάσταση εκεί προκαλείται από έξω, είπε ο Πεσκόφ
Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι συγκεντρωμένα σε όλα τα σύνορα της Υπερδνειστερίας, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων «Νότος».

Υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις εκεί είναι «επαρκείς για την απειλή που είναι υποθετικά πιθανή» από τη Ρωσία σημειώνει το ria novosti.

Μεταφορά από τις περιοχές του Νικολάγιεφ και της Οδησσού τουλάχιστον ενός τάγματος🇺🇦 με τεθωρακισμένα οχήματα (40 χλμ. από την Κολμπάσνα)

Ένα βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει την κίνηση των ρουμανικών συστημάτων αεράμυνας και του εκτοξευτή HIMARS προς τα σύνορα με τη Μολδαβία , λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης στην Υπερδνειστερία.

Στην Υπερδνειστερία σταθμεύουν 2000 Ρώσοι στρατιώτες και υπάρχει μεγάλο αποθεματικό στοκ ρώσικου εξοπλισμού.

Υπάρχει περίπτωση να θελήσουν οι ΝΑΤΟικοί δια της Ουκρανίας να πάρουν την Υπερδνειστερία για να εκβιάσουν Μόσχα για Κριμαία και Ντονμπάς.. Από καιρό το ΝΑΤΟ συσσωρεύει στρατεύματα στην παρακείμενη Ρουμανία. ή επιχειρούν αντιπερισπασμό από το μέτωπο του Bakhmut που είναι ζήτημα χρόνου να πέσει.

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizzair ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη Μολδαβία από τις 14 Μαρτίου λόγω “ανησυχιών ασφαλείας” τονίζει το Reuters.

dimpenews.com

Back to top button