breaking newsΔιεθνή

Φλόριντα: Μπλοκάρει τα social media για τα παιδιά κάτω των 14 ετών – «Πόλεμος» με τις εταιρείες

 

Η Φλόριντα απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα σαρωτικό νέο νόμο που θα ισχύσει από το ερχόμενο έτος

Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα απαγορεύεται να συμμετέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Φλόριντα από το επόμενο έτος. Το νομοσχέδιο με τίτλο HB3 που φέρει την υπογραφή του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις καθοδηγεί τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν τους λογαριασμούς των ατόμων κάτω των 14 ετών και εισάγει πρόστιμα έως και 50.000 δολάρια για παραβάσεις.

Τα παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών θα χρειαστούν επίσης τη γονική συναίνεση πριν εγγραφούν σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat. Οι εταιρείες που δεν καταφέρνουν να διαγράψουν λογαριασμούς κινδυνεύουν να μηνυθούν για λογαριασμό των παιδιών – με τον ανήλικο να επιδικάζεται έως και 10.000 δολάρια – και μπορεί επίσης να επιβληθεί πρόστιμο έως και 50.000 δολάρια ανά παράβαση του νόμου.

Πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στη Φλόριντα από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αλλά αναμένονται εφέσεις από εταιρείες που ισχυρίζονται ότι παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής της Φλόριντα, Πολ Ρένερ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο την κορυφαία του προτεραιότητα και είπε ότι «ένα παιδί στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του δεν έχει την ικανότητα να γνωρίζει ότι απορροφάται από αυτές τις εθιστικές τεχνολογίες».

Το νομοσχέδιο ορίζει επίσης επιβλαβές για τα παιδιά κάθε περιεχόμενο που «στερείται σοβαρής λογοτεχνικής, καλλιτεχνικής, πολιτικής ή επιστημονικής αξίας για ανηλίκους», εκτός από τις «προφανώς προσβλητικές» απεικονίσεις σεξουαλικής συμπεριφοράς και απρέπειας. Οι εταιρείες που αποτυγχάνουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε τέτοιο υλικό ή να απαγορεύσουν τη μελλοντική πρόσβαση σε ανήλικο μετά την καταγγελία του, «υποχρεώνονται έναντι του ανηλίκου για τέτοια πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων και των εύλογων αμοιβών δικηγόρου».

Ο Ρένερ παραδέχτηκε ότι γνωρίζει ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης «θα κάνουν μήνυση μόλις υπογραφεί αυτό», αλλά είπε: «Θα τους νικήσουμε. Θα τους νικήσουμε και ποτέ μα ποτέ δεν θα σταματήσουμε».

Ο ντε Σάντις, ο οποίος ανέστειλε πρόσφατα την εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, υποστήριξε επίσης το νομοσχέδιο και είπε «όχι μόνο ικανοποιήσαμε εμένα, αλλά ικανοποιήσαμε επίσης, νομίζω, μια δίκαιη εφαρμογή του νόμου και του συντάγματος»

Η NetChoice, ένας εμπορικός όμιλος που συνδέεται με τις Meta, TikTok και X, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της Φλόριντα δημιουργεί «ID για το Διαδίκτυο» και θέτει περιορισμούς σε όλους τους κατοίκους της Φλόριντα ανεξαρτήτως ηλικίας. «Είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε τον κυβερνήτη να υπογράφει κάτι τέτοιο», δήλωσε σε μια δήλωση ο Carl Szabo, αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της NetChoice.

«Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τους κατοίκους της Φλόριντα, τις οικογένειές τους και τα δεδομένα τους ασφαλή στο διαδίκτυο χωρίς να παραβιάζονται οι ελευθερίες τους»

PrimeNews.

Back to top button