breaking newsΕλλάδα

“Έλληνες & Τούρκοι ίδρυσαν τη Νάπολι”… Το υπουργείο Τουρισμού κοιμάται ορθό;

 

Η Blue Air είναι μια ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Έχει έδρα στο Βουκουρέστι. Από τον Μάιο του 2016 πετάει σε 48 προορισμούς σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2016 μετέφερε 3.6 εκατομμύρια επιβάτες. Η Blue Air είναι η μεγαλύτερη Ρουμανική αεροπορική εταιρία.

Για κακή τύχη της ιστορικής αλήθειας η ρουμανική εταιρεία πετά και στη Νάπολη της Ιταλίας. Σε φυλλάδιό της η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά για την ιταλική πόλη:

“Η πόλη αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε παρά τις εναλλαγές ξένων ηγεμόνων και τελικά έγινε η πρωτεύουσα του σημαντικότερου ανεξάρτητου κράτους πριν από την ένωση της Ιταλίας, του Βασιλείου των Δύο Σικελιών. Η ηγεμόνες αυτού του βασιλείου, οι Βουρβώνοι, κατασκεύασαν ένα μεγαλειώδες παλάτι στην κοντινή Καζέρτα και γέμισαν την πόλη με ιστορικά κτίρια κάθε είδους…».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους Ρουμάνους ότι όταν ιδρύθηκε η Νεάπολη οι Τούρκοι δεν υπήρχαν ούτε στην ονειροφαντασιά του πλέον διεστραμμένου εγκεφάλου επί Γης. Η περιοχή κατοικήθηκε από τη Νεολιθική εποχή. Στα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. οι Έλληνες ίδρυσαν εκεί οικισμό.

Ήταν η εποχή που η Ανατολική Μεσόγειος συγκλονιζόταν από τους Λαούς της Θάλασσας. Τον 10 αι. π.Χ. Ρόδιοι ίδρυσαν εκεί εμπορικό σταθμό ονομάζοντας την περιοχή Παρθενόπη, προς τιμή της ομώνυμης σειρήνας στο νησί όπου αργότερα κτίστηκε το Καστέλ ντ Όβο. Για αυτό άλλωστε οι κάτοικοι της πόλης ονομάζονται ως σήμερα “Parthenopei”… Αν δεν απατώμεθα το όνομα Παρθενόπη δεν είναι και τόσο τουρκικό.

Ο εμπορικός σταθμός επεκτάθηκε, έγινε πόλη και μετά τον Β’ Αποικισμό έλαβε το όνομα Νεάπολις (νέα πόλη). Επίσης αντίθετα με τα όσα λέει η εταιρεία, ο ισπανικός κλάδος των Βουρβώνων ήταν η τελευταία δυναστεία που βασίλεψε στο Βασίλειο των Δύο Σικελιών, από όπου προηγουμένως πέρασαν Νορμανδοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Ισπανοί, δηλαδή κόσμος και λαός.

Επίσης το βασίλειο των Δύο Σικελιών δεν ήταν ποτέ το σημαντικότερο ιταλικό κράτος πριν την ιταλική ενοποίηση. Σημαντικότερο ιταλικό κράτος – και ισχυρότερο – ήταν αυτό της Σαβοΐας – Πεδεμοντίου, τα όπλα του οποίου άλλωστε ενοποίησαν την Ιταλία τον 19ο αιώνα.

Οι Ρουμάνοι βέβαια μπορούν να γράφουν ότι τους αρέσει. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει; Το υπουργείου Τουρισμού αλήθεια τι κάνει πέρα από το συντάσσει τροπολογίες για την πολιτική επιβίωση της εκ των ΑΝΕΛ προερχόμενης, όψιμης «ενοίκου» του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργού στην Ευρωβουλή;

 

Πως είναι δυνατό να επιτρέπεται να μαθαίνουν οι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που πετούν με την ρουμανική εταιρεία ότι Έλληνες και Τούρκοι ίδρυσαν – και μάλιστα μαζί – την ιστορική πόλη; Δεν υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα να κάνει τη δουλειά του;

 

 

 

defence-point

Back to top button