breaking newsΕλλάδα

Διαδήλωση εναντίον της Ελλάδος στο Βερολίνο: Ελληνόφωνοι σαν Τούρκοι, Γερμανίδα σαν Ελληνίδα

Μάλλον κάποιοι ελληνόφωνοι στο Βερολίνο, δεν είχαν προλάβει να δουν τη δήλωση του Τσίπρα χθες βράδυ, ότι η κυβέρνηση “καλά έκανε και έκλεισε τα σύνορα”, ενώ έστω και δια της τεθλασμένης έκανε αναφορά και για εισβολή που επιχειρεί ο Ερντογάν. Επειδή μάλλον δεν είδαν αυτή τη δήλωση, συμμετείχαν σε μια ανθελληνική, στην οποία συνέβησαν τέρατα και σημεία.

Γαι τη διαδήλωση έλαβα το παρακάτω σημείωμα από φίλη που κατοικεί στο Βερολίνο και το παραθέτω αυτούσιο:

Βερολίνο, 3 Μαρτίου 2020

Η παγκόσμια ιστορία δεν περιλαμβάνει μόνο ημερομηνίες υπογραφής συμφωνιών, έναρξης και λήξης πολέμων, ονόματα πρωθυπουργών και προέδρων κρατών και στραταρχών. Αφήνει πάντα χώρο και για τις μικρές ιδιαίτερες πράξεις των απλών ανθρώπων που γεμίζουν τις ψυχές των ανθρώπων και αναδίδουν συναίσθημα και μεγαλείο…

Για παράδειγμα, απόψε έξω από το κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο ήταν προγραμματισμένη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μιας ομάδας αριστερών (…) και άλλων πολιτικών οργανώσεων ενάντια στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων, και ουσιαστικά εναντίον της Ελλάδας λόγω της υποτιθέμενης παρεμπόδισης των “προσφύγων” από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας (…)

  • Γερμανοί αριστεριστές και υποστηρικτές της Συριακής αντιπολίτευσης και των ισλαμιστών συμμάχων του Ερντογάν αντάλλασσαν φορτισμένα μηνύματα στον τοίχο της εκδήλωσης στο φέισμπουκ μέχρι και λίγο πριν την διεξαγωγή της.

  • Επίσης κάμποσοι ελληνόφωνοι είχαν δηλώσει ηλεκτρονικά την πρόθεση παρουσίας τους εκεί.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ασκήσουν πιέσεις προς την καγκελάριο Μέρκελ να επιμείνει στην πολιτική της αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο δράμα των προσφύγων (ανύπαρκτων βέβαια στα ελληνοτουρκικά σύνορα αυτές τις μέρες, αλλά το κείμενο της προπαγάνδας αυτά λέει και άρα αυτά θα αναφέρονταν).

Σκεφτόμουν να πάω απόψε εκεί για να δω τί επιχειρήματα έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τον ανθρωπισμό ως μια τεράστια μπίζνα μεταφορών-μετακομίσεων πληθυσμών από κάθε βασανισμένη και μη γωνιά της γης στην Ευρώπη. Λες και οι καρδιές και τα σώματα θεραπεύονται όλα δια μαγείας με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ευρώπη.

Και λες και όλη αυτή η μπίζνα είναι τόσο αθώα και γλυκειά και τόσο μαγική και χωρίς άλλες επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις πατρίδες όλων αυτών των ανθρώπων.

Τέλος πάντων σκεφτόμουν να πάω εκεί, αλλά το απέκλεια γιατί αναλογιζόμουν τους κινδύνους από τους παλιούς αριστερούς συντρόφους, με τους οποίους η μοίρα μας έφερε τόσο μακρυά, όσο να βρισκόμαστε πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθότι εγώ Ελληνίδα κι αυτοί οπαδοί της ατζέντας των ηγετών των κομμάτων τους (βασικά του βαθέως γερμανικού κράτους και κατ’ επέκταση του γερμανοτουρκικού άξονα).

Δεν θα ήθελα να ρισκάρω να φάω ξύλο ή προπηλακισμούς μόνο και μόνο επειδή θα υπερασπιζόμουν τα αυτονόητα δίκαια της χώρας μου αλλά και τις απλές βασικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες όπως φαίνεται λείπουν τόσο από την γερμανική αριστερά, όσο και συνολικά από την γερμανικη πολιτική σκηνή. Ακόμα περισσότερο, να ξεκατινιαστώ επί γερμανικού εδάφους με ελληνόφωνους ανθέλληνες…

Ο Θεός της Ελλάδας είχε όμως άλλη γνώμη για την εξέλιξη της αποψινής εκδήλωσης: Εκεί που έχουν μαζευτεί έξω από το κτήριο της καγκελαρίας καμμία τριακοσαριά άτομα Γερμανοί, ελληνόφωνοι, αραβόφωνοι και τουρκόφωνοι φωνάζοντας λαύροι συνθήματα κατά της Ελλάδας, νεαρή Γερμανίδα αριστερή ακτιβίστρια σκάει μύτη στην εκδήλωση με μια… ελληνική σημαία!!!

Με το που βλέπουν τη σημαία, αρχίζουν αντιδράσεις από τα άτομα τριγύρω από την κοπέλα. Μια νεαρή της επιτίθεται φραστικά αποκαλώντας την ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ και της λέει να φύγει από την εκδήλωση, αλλά της επιτίθεται με τα ίδια ακριβώς λόγια. Κάτι αλλα άτομα της επιτίθενται ζητώντας της να μαζέψει τη σημαία, η οποία λέει συμβολίζει μόνο την ελληνική κυβέρνηση και τον φασισμό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας!! Μια ομάδα από ελληνόφωνους νεαρούς την επιτιμούν αναφέροντας τις ευθύνες της χώρας μας σε όλη αυτή την αθλιότητα των “προσφύγων” καθώς και το ότι υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν στην Μόρια. Κι εκεί αρχίζει η κοπελιά με την ελληνική σημαία να τους εξηγεί την κατάσταση με απλά και λογικά επιχειρήματα, να τονίζει το ρόλο της Γερμανίας και όλης της ΕΕ σε όλη αυτή τη φρίκη, καθώς και τον βρώμικο εκβιαστικό ρόλο της Τουρκίας προς την ΕΕ, την χρησιμοποίηση των προσφύγων ως όπλο και την εμφανή ανάμιξη του τουρκικού κράτους στην παρούσα κρίση στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Η αριστερή Γερμανίδα ακτιβίστρια παρέμεινε στην εκδήλωση σε όλη τη διάρκειά της, κερδίζοντας ευήκοα ώτα ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να διαδηλώσει ενάντια στην “κυβέρνηση Μητσοτάκη” καθώς και ενάντια στους “Έλληνες φασίστες στα νησιά του Αιγαίου”.

Λες και οι Έλληνες νησιώτες δεν είχαν δώσει συχνά και την ψυχή τους ακόμα όλα αυτά τα πέντε χρόνια που έφταναν εκατοντάδες χιλιάδες (έως και εκατομμύρια) πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

Τεκμηριωμένη, αγνή αλληλεγγύη κι ανθρωπιά από ανθρώπους του μόχθου, απογόνους πραγματικών προσφύγων που ξενιτεύτηκαν από τον τόπο τους για να σώσουν τις ζωές τους, που πρόσφεραν χρόνο και χρήμα και βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα, πολύ προτού εγκατασταθούν στα νησιά οι επαγγελματίες του ανθρωπισμού οι ΜΚΟ, με το αζημίωτο…

Λες και αυτοί οι νησιώτες δεν είδαν τις περιουσίες τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται και την τοπική οικονομία να μαραζώνει, ακριβώς από μετανάστες και πρόσφυγες που αυτοί οι ίδιοι καλοδέχτηκαν αρχικά και αποδέχτηκαν να φιλοξενήσουν στον τόπο τους αγόγγυστα όλα αυτά τα χρόνια.

Λες και οι νησιώτες δεν έδωσαν τους δικούς τους δημοκρατικούς αγώνες για να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους προς την κυβέρνηση, δεν ένιωσαν στο πετσί τους την αστυνομική βία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν αντιστάθηκαν με νύχια και με δόντια σε αυτή και την κατατρόπωσαν.

Η κοπέλα αυτή έφυγε από την αποψινή εκδήλωση χωρίς να φάει ξύλο και με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει αυτό που η ίδια θεωρεί καθήκον της, να υπερασπιστεί δηλαδή την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, μια χώρα που ενώ προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει απλόχερα πολιτισμό και ανθρώπινες αξίες, με κάποιο σκοτεινό τρόπο έχει καταντήσει υπόδουλη της δικής της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Η κοπέλα αυτή κράτησε ψηλά την τιμή της χώρας και των συμπατριωτών της και μετέφερε τη φωνή του ελληνικού λαού αυτό το κρύο υγρό βράδυ, σ’ αυτήν την κρύα πόλη σ’ αυτήν την απάνθρωπη εποχή, όπου οι ταμπέλες έχουν καταντήσει να έχουν την αντίθετη σημασία από τα αναγραφόμενα και οι ιδεολογίες έχουν καταβαραθρωθεί με απλά ριάλιτυ τσεκ.

Η θαρραλέα αυτή κοπέλα που με παρακάλεσε να μην γράψω καν το όνομά της, είναι το σημερινό πρότυπό μου.

Du hast heute eine wunderbare Geschichte gemacht! Dankeschön! Schön, dass es dich gibt!

Ελίνα Σκαρπαθιώτη, κάτοικος Βερολίνου

https://www.youtube.com/watch?v=xywo3L2lcBc

infognomonpolitics.
Back to top button