Διεθνή

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα απαγόρευσε το πιστοποιητικό-διαβατήριο εμβολιασμού!!

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis απαγόρευσε το διαβατήριο-πιστοποιητικό εμβολιασμού με διάταγμα, δικαιολογώντας την απόφασή του να μην δημιουργήσει «δύο κατηγορίες πολιτών» και να προστατεύσει την ατομική ελευθερία και το ιατρικό απόρρητο.

Στις 2 Απριλίου, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε ένα διάταγμα που απαγορεύοντας στις διοικητικές υπηρεσίες της Πολιτείας του να εκδίδουν διαβατήρια εμβολιασμού ή οποιοδήποτε είδος εγγράφου προς πιστοποίηση ότι ένα άτομο έχει λάβει εμβόλιο κατά του Covid-19.

Το κείμενο εμποδίζει επίσης εταιρείες σε αυτήν την πολιτεία των 22 εκατομμυρίων κατοίκων να απαιτούν από τους πελάτες τους αυτό το είδος διαβατηρίου εμβολιασμού ή απόδειξη ανοσοποίησης στον ιό. Ο Ron DeSantis ισχυρίζεται ως εκ τούτου ότι προστατεύει την ατομική ελευθερία και το ιατρικό απόρρητο και ότι παλεύει ενάντια στη δημιουργία «δύο κατηγοριών πολιτών».

«Σήμερα, εξέδωσα ένα διάταγμα που απαγορεύει τη χρήση των λεγόμενων διαβατηρίων-πιστοποιητικών εμβολίων για το Covid-19. Το νομοθετικό σώμα εργάζεται για να καταστήσει αυτές τις προστασίες μόνιμες για τους πολίτες της Florida και ανυπομονώ να τις υπογράψω σύντομα », είπε στο Twitter. Στο διάταγμά του, ο 42χρονος Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης υποστηρίζει ότι η απαίτηση διαβατηρίων εμβολίων για συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες “θα δημιουργούσε δύο κατηγορίες πολιτών με βάση τον εμβολιασμό”, και ότι αυτός ο τύπος εγγράφου “μειώνει την ατομική ελευθερία και υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζημειώνει την ιδιωτική ζωή των πολιτών », επειδή τα αρχεία εμβολιασμού αποτελούν ζήτημα ιατρικού απορρήτου. Υποστηρίζει λοιπόν ότι αυτό το διάταγμα προστατεύει “τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών της Φλόριντα και την ελευθερία του εμπορίου”. Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ή ο ιδιωτικός τομέας σας επιβάλει να επιδείξετε μια απόδειξη εμβολιασμού μόνο και μόνο για να συμμετάσχετε στην κοινωνία. Στις 29 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ron DeSantis μίλησε για την κατάσταση με τα εξής λόγια:”Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ή ο ιδιωτικός τομέας σας επιβάλει να επιδείξετε μια απόδειξη εμβολιασμού μόνο και μόνο για να συμμετάσχετε στην κοινωνία.”

“Θέλετε να πάτε στον κινηματογράφο; Πρέπει να το δείξετε αυτό; Οχι. Θέλετε να πάτε να δείτε ένα ματς; ‘Οχι. Θέλετε να πάτε σε ένα λούνα παρκ. Οχι. Δεν συμφωνούμε με αυτό », συνέχισε, όπως σημείωσε το AFP. Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου της Washington Post σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του Joe Biden εργάζεται για να θέσει κυβερνητικά στάνταρ για ένα μελλοντικό διαβατήριο εμβολιασμού που θα συνοδεύει την άρση των περιορισμών υγείας στη χώρα. Ο Ron DeSantis έχει ήδη αναλάβει δράση καθιστώντας τη Φλόριντα μια από τις πιο φιλελεύθερες Πολιτείες όσον αφορά τους περιορισμούς κατά του Covid-19, διατηρώντας παράλληλα μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων κατά μέσο όρο από ό, τι oι Πολιτείες που είναι υπέρ του lockdown όπως η Νέα Υόρκη ή το Νιου Τζέρσεϋ. Το περασμένο φθινόπωρο, αυτή η υποστήριξη από τον Ντόναλντ Τραμπ, για παράδειγμα, απαγόρευσε στις τοπικές κυβερνήσεις στη Φλόριντα να εφαρμόσουν μέτρα που καθιστούσαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας υγιεινής. rt 3/2/21

dimpenews.com

Back to top button