breaking newsΔιεθνή

Σολτς: Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει σε μεγαλύτερη κλίμακα την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Σολτς θα συναντήσει σήμερα τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα κι έπειτα θα μεταβεί στο Ισραήλ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε έκκληση σήμερα στο Ισραήλ να επιτρέψει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα, πριν από ένα διήμερο ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Ο Σολτς θα συναντήσει σήμερα Κυριακή τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα προτού πάρει το αεροπλάνο για το Ισραήλ για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είναι απαραίτητο η βοήθεια να φτάσει στη Γάζα σε μεγαλύτερη κλίμακα τώρα. Θα είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει επίσης να συζητήσω», είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του.

Ανησυχία για τις ανθρώπινες απώλειες από μια πιθανή επίθεση στη Ράφα

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην πόλη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, όπου πάνω από τους μισούς από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα έχουν βρει καταφύγιο.

«Υπάρχει κίνδυνος μια γενική επίθεση στη Ράφα να έχει αποτέλεσμα πολλές φοβερές απώλειες αμάχων, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά», πρόσθεσε.

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι έριξε παλέτες με τέσσερις τόνους ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος σήμερα στον θύλακα. «Κάθε πακέτο μετράει. Όμως οι αεροπορικές ρίψεις είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

PrimeNews.

Back to top button