breaking newsΔιεθνή

Συναγερμός στην Βενεζουέλα: Μαχητικά Su-30 στοχοποιούν βρετανικό πολεμικό πλοίο στην Γουιάνα

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας μετά την αποστολή ενός βρετανικού πολεμικού πλοίου στην Γουιάνα, μια περιοχή που ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενωθεί με την Βενεζουέλα.

Επίσης 5.600 στρατιώτες της Βενεζουέλας, οργανωμένοι σε δύο Ταξιαρχίες ξεκίνησαν να αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων ενώ δύο Μοίρες μαχητικών Su-30 τέθηκαν σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού.
Αναλυτές θεωρούν ότι ο πλέον στενός σύμμαχος της Ρωσίας στη Νότιο Αμερική θα μπορούσε να επιφέρει ένα ακαριαίο πλήγμα στον βρετανικό Στόλομ σε απάντηση της αποστολής βρετανικών όπλων στην Ουκρανία, συσπειρώνοντας γύρω από το Καράκας όλη τη Νότιο Αμερική.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται «σε απάντηση για την πρόκληση και την απειλή της Βρετανίας», που έστειλε στην περιοχή της Γουιάνας ένα πολεμικό πλοίο, εν μέσω της κρίσης για τη διαφιλονικούμενη περιοχή Εσεκίμπο.

«Διατάσσω την ενεργοποίηση μιας κοινής άσκησης όλων των μπολιβαριανών (βενεζουελάνικων) Ενόπλων Δυνάμεων στην ανατολική Καραϊβική, στα παράλια του Ατλαντικού, μια κοινή δράση αμυντικού χαρακτήρα, σε απάντηση για την πρόκληση και την απειλή της Βρετανίας για την ειρήνη και την εθνική μας κυριαρχία» ανακοίνωσε ο Μαδούρο από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδειξε πλάνα από πολεμικά σκάφη και μαχητικά αεροπλάνα να περιπολούν στη ζώνη αυτή.

PrimeNews.

Back to top button