breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εγxείρnμα δημιoυργiας αιμoδoσiας με αiμα μn εμβoλιασμέvωv…(Kατι δεv παει kαλα;)

Με έδρα τη Ζυρίχη, η εγγεγραμμένη, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση επιχειρεί να φέρει νέα δεδομένα στην εκδημοκράτευση των παροχών υγείας. 

Με συνεργασίες από 18 χώρες, κυρίως της Ευρώπης, αλλά και χώρες από την Αφρική και την Ασία, φέρεται να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο, που θα αλλάξει τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Στη ιστοσελίδα τους Safe Blood Donation, ανάμεσα σε άλλα διαβάζουμε:

Με την έλευση των νέων εμβολίων mRNA (όπως οι τρέχοντες εμβολιασμοί Covid), έχουμε εντελώς νέες προκλήσεις, αφού δεν είναι μόνο οι λεγόμενες πρωτεΐνες ακίδας που εξουδετερώνονται σε άγνωστο βαθμό. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της επιστήμης, ένας μεγάλος αριθμός μη δηλωμένων μη οργανικών πρόσθετων σε αυτούς τους εμβολιασμούς μπορεί να εξαλειφθεί μόνο εν μέρει χρησιμοποιώντας γνωστές μεθόδους καθαρισμού. Η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου δείχνει την παρουσία αυτών των σωματιδίων στο αίμα ακόμη και μετά από τουλάχιστον 6 μήνες – μερικά από αυτά δεν μπορούν ποτέ να διασπαστούν καθόλου.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει συνειδητή απόφαση να μην εμβολιαστεί κατά του Sars-Cov-2 και θα απορρίψει επίσης τους επερχόμενους εμβολιασμούς με βάση το mRNA – για οποιονδήποτε λόγο. Διατηρούν επίσης επιφυλάξεις σχετικά με τη μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένα άτομα. Είτε πρόκειται για έκτακτη ανάγκη, είτε για προγραμματισμένη επέμβαση είτε επειδή χρειάζεστε τακτικές μεταγγίσεις για άλλους ιατρικούς λόγους.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η Αιμοδοσία «ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ» ως δικλείδα. Στόχος μας είναι τα μέλη της ομάδας να μπορούν να λαμβάνουν αίμα από μη εμβολιασμένα άτομα όταν το χρειάζονται. Παράλληλα, γίνονται και αιμοδότες. Μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι – αλλά μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να δωρίσουν.

Η εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών είναι πολύ χρονοβόρα και εργαζόμαστε σε αυτό με πλήρη ταχύτητα. Αντιπροσωπευόμαστε ήδη σε 18 χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ασία, την Αυστραλία και διάφορες αφρικανικές χώρες. Τώρα έχουμε μέλη σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, 41 από αυτές μόνο στις ΗΠΑ. Μπορείτε να βρείτε άμεσες επαφές για μεμονωμένες χώρες στην ενότητα Σχετικά με εμάς.

«Μόλις έχουμε αρκετούς ιατρικούς συνεργάτες (για χρήση, συλλογή και επεξεργασία του αίματος), θα ξεκινήσουμε τη διαμεσολάβηση. Μπορείτε ήδη να βρείτε μια (ανώνυμη) βάση δεδομένων των αιμοδοτών μας σε αυτόν τον ιστότοπο και μπορείτε να αναζητήσετε εκεί έναν συμβατό δότη – ως μέλος και ανά περιοχή. Υπάρχει επίσης μια επιλογή αναζήτησης για ιατρικό συνεργάτη με μια λίστα με όλες τις κλινικές που έχουμε ερωτηθεί, ανεξάρτητα από το αν μας έχουν απαντήσει ή όχι.

Λάβετε υπόψη ότι ο κύριος στόχος μας δεν είναι να λειτουργήσουμε τη δική μας τράπεζα αίματος – αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό για νομικούς λόγους, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και είμαστε τώρα πολύ κοντά.

Επομένως, δεν υπάρχει ακόμη τράπεζα αίματος με αίμα χωρίς mRNA. Και, παρόλο που έχουμε ήδη ρωτήσει εκατοντάδες κλινικές, όλες –τουλάχιστον στην Ευρώπη– εξακολουθούν να αρνούνται να επιτρέψουν στο ανθρώπινο δικαίωμα να επιλέξει ο καθένας ελεύθερα το αίμα που θέλει να βάλει στον οργανσμό του – ή τουλάχιστον δεν θέλουν να αναφέρονται επειδή φοβούνται αντίποινα. 

Ωστόσο, σας υποσχόμαστε ότι δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να προσφέρουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο τέτοιων κλινικών. Τα καλά νέα είναι ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα τον αιμοδότη σας σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής και στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει η ΜΚΟ στον ιστότοπο της.

 

πηγη

Back to top button