Διεθνή

Ελπιδοφόρος στα ΝΕΑ: «Δεν είμαι κατάσκοπος γιατί είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας» δηλ. γιατί είμαι υπεράνω υποψίας έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία! Μόνος του αναζητώντας άλλοθι σκιαγραφεί το προφίλ του κλασικού πράκτορα. Αμετανόητος για βάπτιση παιδιών ζεύγους ομοφύλων..

Ελπιδοφόρος στα ΝΕΑ: «Δεν είμαι κατάσκοπος κανενός, είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας»

Ελπιδοφόρος στα ΝΕΑ: «Δεν είμαι κατάσκοπος γιατί είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας» δηλ. γιατί είμαι υπεράνω υποψίας έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία! Μόνος του αναζητώντας άλλοθι σκιαγραφεί το προφίλ του κλασικού πράκτορα… Το να αναζητάς άλλοθι είναι μισή ενοχή.. Αμετανόητος για βάπτιση παιδιών ζεύγους ομοφύλων..

Ελπιδοφόρος στα ΝΕΑ: «Δεν είμαι κατάσκοπος κανενός, είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας».. δηλαδή μας λέει ότι είναι υπεράνω υποψίας έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και επομένως δεν είναι κατάσκοπος. Μα οι κατάσκοποι ακριβώς αυτό το προφίλ και ανάλογες θέσεις κάλυψης κατέχουν. Η απάντηση του κρίνεται ως ανεπαρκής.
«Το ότι προέρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και έχω καλές σχέσεις με τη χώρα στην οποία ζούσα σε όλη μου τη ζωή δεν πρέπει να το βλέπει κανείς σαν ελάττωμα, αλλά σαν ευκαιρία», τονίζει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.. Τι λέει για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, την επίσκεψή του στο Αγιον Ορος ….

-Δέχεστε κριτική για τρία πράγματα και θα ήθελα να σας ζητήσω να απαντήσετε. Το πρώτο είναι πολυσυζητημένο: το 2022 βαφτίσατε τα παιδιά ενός ομόφυλου ζευγαριού στη Γλυφάδα. Το Αγιον Ορος δεν το πήρε καλά, διαβάζω ότι στην πρόσφατη επίσκεψή σας δεν σας έγινε υποδοχή από την Επιστασία, ότι το κλίμα στις Καρυές ήταν ψυχρό και τέτοια. Ετσι είναι;

Για το αν η επίσκεψη μου στο Αγιον Ορος πήγε καλά ή όχι, υπάρχουν τεκμήρια, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες που πιστοποιούν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή πήγα και στα πέντε μοναστήρια που είχαμε προγραμματίσει να πάμε, και δεν πήγα μόνος μου, αλλά με μία ομάδα προσκυνητών από την Αμερική, επιχειρηματιών και άλλων πολύ επιτυχημένων ανθρώπων που έχουν μεγάλο σεβασμό και αγάπη προς την Εκκλησία και συγκεκριμένα στο Αγιον Ορος. Γίναμε δεκτοί με πάρα πολύ τιμητικό τρόπο και σύμφωνα με τα αγιορείτικα θέσμια και τις παραδόσεις του Αγίου Ορους, όπως συνηθίζεται στο Περιβόλι της Παναγίας, όπως το χαρακτηρίζουμε, να υποδέχονται έναν Αρχιερέα. Δεν υπήρχε πουθενά κάποια δυσκολία ή κάποιο κώλυμα ή κάποια ένδειξη δυσφορίας τέλος πάντων. Κι αυτοί οι τέσσερις, οι οποίοι υπέγραψαν ένα ανακοινωθέν, δεν εκφράζουν το Αγιον Ορος, ούτε υπήρξε προφανώς η ομοφωνία την οποία επικαλούνται.

-Aρα δεν υπήρξε πρόβλημα;

Το πρόβλημα δεν είμαι εγώ. Το πρόβλημα είναι εσωτερικό της διοίκησης του Αγίου Ορους και των υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν πάθει μία σχετική σύγχυση. Διότι ενώ ασφαλώς κάποιοι ενοχλούνται με οτιδήποτε έχει σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια και γενικά με τους ομοφυλόφιλους, από την άλλη δεν έχουν μία θεολογική βάση στην οποία μπορούν να στηριχθούν και να μου ασκήσουν κριτική, αφού όλοι έχουν βαφτίσει παιδιά. Τους ενοχλεί ότι φωτογραφήθηκα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου και από αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ότι εγώ ευλογώ και τα ομόφυλα ζευγάρια. Μα τότε το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς για προκαθήμενους Εκκλησιών, ας πούμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που έχουν φωτογραφηθεί ας πούμε με τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος δεν κρύβει τη σεξουαλική του ταυτότητα ο άνθρωπος.

( δεν είναι το άλμπουμ το πρόβλημα το θέμα εδώ ήταν άλλο ότι δια της παρουσίας τους σε μυστήριο και όχι σε συνάντηση εργασίας η Εκκλησία νομιμοποίησε έμμεσα και ευλόγησε κατά τα πρότυπα της Καθολικής το άνομο της σχέσης.. Δεν κατήγειλες ως όφειλες τα Σόδομα αλλά τα ευλόγησες αυτό σου καταματυρούν. Δεν στηλίστυεσες ως Ιεράρχης , οι 3 Ιεράρχες έγραψαν λόγους στηλιτευτικούς έτσι τους ονομάζουν κατά προσώπων στην εποχή τους που παραβίαζαν κατά τον έναν ή άλλον τρόπο τα της θρησκείας. Εσύ ευλόγησες τα Σόδομα και τα Γόμορα με πρόσχημα τα παιδία. ”Άφετε τα παιδία να έλθουν προς εμε.” Σωστό. Aλλά τους μαντραχαλέους που παριστάνουν τις παντρεμένες λεχώνες δεν έπρεπε να τους επιτρέψεις να παρίστανται γιατί είναι εμπαιγμός και ύβρις όλης της Βίβλου και Πατερικής Θεολογίας της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας.. άσε που το έκανες Μύκονο με το life style…

-Συμφωνήσατε πράγματι με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να μεγαλώνουν και μετά να αποφασίζουν αν θέλουν να βαπτιστούν;  

Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω καμία ιδιότητα που θα μου επέτρεπε να συμφωνώ ή να διαφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Στη δική μας Εκκλησία δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα για ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης. Δεν μπορούμε να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ένα παιδί και πώς ήρθε στον κόσμο. Εμάς ο ρόλος μας είναι να εξασφαλίζουμε τη νομιμότητα. Να ξέρουμε ότι όσοι έχουν την κηδεμονία αυτού του παιδιού, είτε είναι φυσικοί γονείς είτε έχουν τη νομική επιμέλειά του, συναινούν στη βάπτιση. Αυτό είναι το νομικό κομμάτι. Το εκκλησιαστικό κομμάτι είναι να υπάρχει ανάδοχος, που είναι Ορθόδοξος και αποτελεί την εγγύηση για την ορθόδοξη ανατροφή του παιδιού. Δεν νοείται να ζυγίζονται οι γονείς στην ορθόδοξη ευσέβειά τους και αργότερα να αποφασίζεται αν το παιδί μπορεί να βαπτιστεί ή όχι. Γι’ αυτό υπάρχει ο ανάδοχος. Εφόσον λοιπόν συντρέχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, δεν υπάρχει ούτε εκκλησιαστικά ούτε νομικά κάποιο κώλυμα για να γίνεται η βάπτιση ενός παιδιού. Αυτό δηλαδή που έπραξα και εγώ το 2022.

(Αμετανόητος..και αυτός.. Κάνει το άσπρο μαύρο με σοφιστείες επιχειρεί να θολώσει τα νερά και μάλιστα της βάπτισης.. Εδώ δεν κρίνεται ούτε ο τρόπος σύλληψης ενός παιδιού η Εκκλησία βαπτίζει άλλωστε και τα της παρένθετης και τα της έκθετης της πόρνης.. ούτε θέμα ευσέβειας των γονέων γι αυτό και δεν ζητάει πιστοποιητικά θρησκευτικών πολιτικών ή φιλοσοφικών φρονημάτων. Η ένσταση στα λεγόμενα του είναι ότι μιλάει για ”γονείς” μόνο που εδώ δεν υπάρχουν γονείς παρά μόνο προσχηματικοί ρόλοι γυναίκα εμφανιζόμενη ως πατέρας είτε άνδρας εμφανιζόμενος ως μητέρα. Εδώ μιλάμε για παραχάραξη και πλαστογράφηση βιολογικών φύλων και κοινωνικών ρόλων εντός ανυπόστατης οικογένειας. Τώρα ως προς τον ανάδοχο. Ναι εδώ είναι ένα σημείο. Αφού ο ανάδοχος είναι ο εκπρόσωπος ως προς το μυστήριο θα μπορούσε να γίνεται η βάπτιση παρουσία του αναδόχου και εν τη απουσία του προσχηματικού καρναβαλικού ζεύγους που διακωμωδεί την ιερότητα του μυστηρίου και εμπαίζει την κοινή λογική.. )

-Στη συνέντευξη που μου δώσατε πριν από δύο χρόνια είχατε πει πως το ερώτημα της Εκκλησίας σε κάθε εποχή θα πρέπει να είναι πώς ακριβώς θα αγκαλιάζει τον κόσμο. Ποιους προσκαλούμε στο μεγάλο ιερό δείπνο που λέγεται Εκκλησία. Πιστεύετε ότι η Εκκλησία επιτελεί σήμερα αυτό τον ρόλο με τη στάση της για τους γάμους των ομοφύλων;

Η Εκκλησία πάντα αγκάλιαζε και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Ποτέ δεν μπαίνει στη διαδικασία να εξιχνιάσει ή να ζυγίσει την αρετή ή την αμαρτωλότητα ή οποιαδήποτε άλλη ποιότητα ενός ανθρώπου. Η Εκκλησία έγινε για να σώσει τον άνθρωπο και ο Χριστός γι’ αυτό θυσιάστηκε και γι’ αυτό έγινε άνθρωπος, για να σώσει τον άνθρωπο. Ο Θεός έσπασε το καλούπι και άνοιξε τις πόρτες και βγήκε και είπε, περιούσιος λαός δεν είναι μόνο αυτός που δημιούργησα εγώ, ο λαός του Ισραήλ, αλλά από εδώ και στο εξής είναι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι δέχονται τον Χριστό.(σσ Ο ίδιος Θεός έβρεξε πυρ και θειάφισε Σόδομα) Επομένως, σήμερα πιστεύω ότι η Εκκλησία περνάει μια αμηχανία, διότι LGBT υπήρχαν πάντοτε, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στην εποχή μας σαν εξωγήινοι. Απλώς τώρα προσπαθούν να εξασφαλίσουν αξιοπρέπεια και σεβασμό από την υπόλοιπη κοινότητα. Η Εκκλησία πρέπει λοιπόν λίγο να ισορροπήσει και να επανεφεύρει τον ρυθμό και την ισορροπία που είχε πριν, αντιμετωπίζοντας όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως των επιλογών ή των χαρακτηριστικών που έχει ο καθένας.

( τι εννοεί ο ποιητής.. εννοείται η Εκκλησία οφείλει να έχει ανοιχτές πόρτες σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από ηθική του υπόσταση και τις έχει … Εδώ δεν απαιτείται όμως αυτό δεν διακυβεύεται η αποδοχή του ενός ή του άλλου που είναι αδιαπραγμάτευτη αλλά επιχειρείται με αφορμή τη βάπτιση παιδιών που χρησιμοποιούνται ως ”ανθρώπινη ασπίδα” από γκέι ζευγάρια η νομιμοποίηση και η έμμεση αναγνώριση σώνει και καλά από την Εκκλησία της θεσμοθετημένης αύριο και κρατικής σοδομικού βίου και Πολιτείας και ένας τύπος τεχνητής ανυπόστατης οικογένειας που έχει οσμή συνθετικού κρέατος και κυτταρικού φυτού...και καταλύει κάθε ίχνος θεολογικής ανθρωπολογίας…ακόμη και στα αφρικανικά θρησκεύματα.. )

……….

Αφού το κράτος και οι παραφυάδες του έχασαν τη μάχη των εντυπώσεων για γάμο ομοφύλων ο Ιερώνυμος πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις τους πρόσφερε σανίδα σωτηρίας θέτοντας ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης όπως αυτό της βάπτισης παιδιών ζεύγων ομοφύλων… αποπροσανατολίζοντας από το κυρίαρχο που μεθαύριο περνάει στη βουλή.

dimpenews.com

Back to top button