breaking newsΕλλάδα

Σε συναγερμό οι Στόλοι Μ.Θάλασσας-Κασπίας – Θα χτυπήσουν την βάση Khmeimim; Ρωσία: «Θα τους εξαφανίσουμε»

 

Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκε ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας κάτι που σημαίνει και εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ Καλίμπρ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενο αεροναυτικό «κτύπημα» στην Συρία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ που θα περιλαμβάνει  Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο εντός των επόμενων 24 ωρών.

 Eνώ τα Ισραηλινά (IAF) Awacs σαρώνουν την Μεσόγειο, οι ΗΠΑ απογείωσαν το Αεροπλάνο της Αποκάλυψης «Doomsday Plane», το Boeing E-4B Nightwatch. Αν η Ρωσία εξαπολύσει πυρηνικό πύραυλο όπως τον «Satan 2», οι Διοικητές των ΗΠΑ έχουν ένα μικρό παράθυρο διαφυγής.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν σε εξέλιξη διάφορα σενάρια μάχης ενώ στον αέρα βρίσκονται πολλά ιπτάμενα τάνκερ.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στα ΗΕ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος. Θα επιτεθούμε στις αμερικανικές δυνάμεις αν οι ΗΠΑ πλήξουν την Συρία. Δεν είναι μόνο πλοία. Οι ΗΠΑ έχουν βάσεις και 2.000 στρατό βόρεια της Συρίας.

Για τον λόγο αυτό, οι Στόλοι της Μαύρης και Κασπίας Θάλασσας έχουν τεθεί πλέον σε πολεμικό συναγερμό εν μέσω «ανησυχίας» αφού αμερικανικό αντιτορπιλικό, το USS D.COOK απέπλευσε από την Κύπρο και ευρίσκεται ήδη έξω από τις συριακές ακτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι Στόλοι της Μαύρης και Κασπίας Θάλασσας βρίσκονται  επί του παρόντος σε υψηλό επίπεδο συναγερμού και προετοιμασία για ενδεχόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ.

Μια άλλη είδηση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να χτυπήσουν και την ρωσική βάση Khmeimim ως απάντηση στην επίθεση με χημικά στην ανατολική Γκούτα.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ εξετάζουν την σύσταση διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού στην υποτιθέμενη χημική επίθεση στη συριακή πόλη .

Οι συνομιλητές δεν αποκάλυψαν ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβουν αλλά σημείωσαν ότι αυτά θα μπορούσαν να είναι επιθέσεις σε καίριες υποδομές στη Συρία.

 Το Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, «δείχνει»  ότι ο στόχος θα μπορούσε να είναι και το αεροδρόμιο Hmeymim , το οποίο έχει έδρα η ρωσική δύναμη .

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο και ως σκέψη μια τέτοια επίθεση αλλά σύμφωνα με το παρασκήνιο στις ΗΠΑ, εδώ και μερικούς μήνες ο Τραμπ εκβιάζεται σθεναρά από την «σκοτεινή κυβέρνηση» που ελέγχει την χώρα εδώ και δεκαετίες.

Η τελευταία επιθυμεί σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα εδώ και τώρα διότι σε ένα ή δύο χρόνια θα χάσει το ποιοτικό τεχνολογικό προβάδισμα που νομίζει ότι κατέχει η δύση και για αυτό ετοιμάζει σύγκρουση με την Μόσχα.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι θετικό…

 

 

Back to top button