breaking newsΔιεθνή

Boeing 737: Για μια βίδα θα ελεγχθούν 1.370 αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο

 

Η Boeing δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το μπουλόνι που έλειπε επιδιορθώθηκε, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι και τα 1.370 αεροπλάνα 737 Max που βρίσκονται σε λειτουργία παγκοσμίως θα ελεγχθούν για παρόμοια προβλήματα.

Η Boeing έστειλε μήνυμα στις αεροπορικές εταιρείες ζητώντας να επιθεωρήσουν όλα τα αεροσκάφη 737 Max για μια πιθανή χαλαρή βίδα στο σύστημα πηδαλίου, αφού μια αεροπορική εταιρεία ανακάλυψε πιθανό πρόβλημα με ένα βασικό εξάρτημα σε δύο αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει το CNN, μια ανώνυμη διεθνής αεροπορική εταιρεία βρήκε ένα μπουλόνι με ένα παξιμάδι που έλειπε σε ένα μηχανισμό σύνδεσης του πηδαλίου ελέγχου κατά τη διεξαγωγή της συνήθους συντήρησης – και βρήκε ένα παρόμοιο μπουλόνι που δεν ήταν σωστά σφιγμένο σε ένα αεροπλάνο που δεν είχε ακόμη παραδοθεί.

Η Boeing δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το μπουλόνι που έλειπε επιδιορθώθηκε, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι και τα 1.370 αεροπλάνα 737 Max που βρίσκονται σε λειτουργία παγκοσμίως θα ελεγχθούν για παρόμοια προβλήματα.

«Το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει αποκατασταθεί», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Boeing. «Από περίσσεια προσοχής, συνιστούμε στους φορείς εκμετάλλευσης να επιθεωρήσουν τα αεροπλάνα 737 Max και να μας ενημερώσουν για τυχόν ευρήματα», σημείωσε ο ίδιος.

Η Boeing ενημέρωσε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), η οποία δήλωσε την Πέμπτη ότι η επιθεώρηση αφορά την αναζήτηση «μιας πιθανής χαλαρής βίδας στο σύστημα ελέγχου του πηδαλίου». Η εργασία διαρκεί περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με την FAA, και οι αεροπορικές εταιρείες θα αναφέρουν την πρόοδο των επιθεωρήσεών τους στη ρυθμιστική αρχή.

Η Boeing δήλωσε ότι η επισκευή περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός πίνακα πρόσβασης και την οπτική επικύρωση των παξιμαδιών και των μπουλονιών. Η Boeing θα πραγματοποιεί την επιθεώρηση σε όλα τα νέα αεροσκάφη που θα προχωρήσουν στο μέλλον.

Πρόσθετα μέτρα

Η FAA δήλωσε ότι «θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων με βάση οποιαδήποτε περαιτέρω ανακάλυψη χαλαρού ή ελλείποντος υλικού».

Το εν λόγω εξάρτημα αποτελεί κρίσιμο στοιχείο ασφαλείας, για το οποίο η FAA απαιτεί διπλή επιθεώρηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπογράψουν δύο ομάδες ματιών ότι είναι έτοιμο για πτήση.

Τα προβλήματα μηχανικής και ποιότητας της Boeing έχουν δημιουργήσει μεγάλες προκλήσεις για την εταιρεία. Οι συντριβές δύο αεροσκαφών 737 Max που προκάλεσαν τον θάνατο και των 346 επιβατών στις πτήσεις οδήγησαν σε μια παραλυτική 20μηνη καθήλωση του αεροπλάνου. Ήταν επίσης μία από τις πιο δαπανηρές εταιρικές τραγωδίες στην ιστορία, κοστίζοντας στην Boeing περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Max επέστρεψε στον αέρα μεταφέροντας επιβάτες στις περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020. Αλλά έχει αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα, μεταξύ άλλων τον Απρίλιο, όταν η Boeing δήλωσε ότι ανακάλυψε ένα κατασκευαστικό πρόβλημα με ορισμένα αεροσκάφη 737 Max, αφού ένας προμηθευτής χρησιμοποίησε μια “μη τυποποιημένη διαδικασία κατασκευής” κατά την εγκατάσταση δύο εξαρτημάτων στην πίσω άτρακτο – αν και η Boeing επέμεινε ότι το πρόβλημα δεν αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια.

PrimeNews.

Back to top button