Διεθνή

ΣΟΚ: Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες φοιτητών στη Γαλλία. Αυτοκτόνησε 20χρονος φοιτητής μέσα στην Εστία στο Παρίσι.Ήταν ο δημιουργός του #MeTooGay και είχε καταγγείλει 2 υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι τον βίασαν…

Συνεχίζονται με ρυθμό επιδημίας οι αυτοκτονίες φοιτητών στη Γαλλία και μάλιστα μέσα στις Εστίες.Aλλά αυτή η περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Η αυτοκτονία μέσα στο δωμάτιο του στη φοιτητική εστία του 20χρονου φοιτητή που λάνσαρε το #MeTooGay προκαλεί δυνατή αίσθηση μεταξύ των φοιτητών.

Ο Guillaume T. σύμφωνα με τις διαθέσιμες ως αυτή τη στιγμή τη στιγμή πληροφορίες δεν άφησε εξηγήσεις πίσω του. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο μικροσκοπικό του δωμάτιο 9 m2 που είχε σε φοιτητική εστία στο Nanterre στο Παρίσι (Hauts-de-Seine), κι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα μιας αυτοκτονίας. Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ στο πανεπιστήμιο όπου ήταν φοιτητής στη licence στο Τμήμα Κοινωνικής και Οικονομικής Διοίκησης (AES), αλλά όπου επίσης ήταν γνωστός για τη στράτευσή του στο FSE (Fédération syndicale étudiante) και στο UEC (Union des étudiants communistes). Αλλά ήταν γνωστός επίσης κι εδώ είναι όλο το θέμα από το γεγονός ότι στις 21 Γενάρη του 21 κατηγόρησε σε tweet τον αιρετό του PCF στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού τον Maxime Cochard και τον σύντροφό του ότι τον βίασαν όταν ήταν 18 ετών και είχε οικογενειακά προβλήματα και κατέφυγε στο σπίτι τους όπου κοιμήθηκε κάποια βράδια. Μετά από αυτή την αποκάλυψη δημιουργήθηκε το #MeTooGay,που επέφερε εκατοντάδες μαρτυρίες κι άνοιξαν τα στόματα για παρεμφερείς υποθέσεις αναφέρει μεταξύ άλλων η L’humanité.

Ο Guillaume T., 20 ετών, κατηγόρησε δύο παρισινούς αξιωματούχους κομμουνιστές πολιτικούς αξιωματούχους για βιασμό, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση.Aποποιήθηκαν πλήρως τις κατηγορίες και ο δικηγόρος τους, Fanny Colin, ο οποίος υπέβαλε καταγγελία δυσφήμισης, ισχυριζόμενος ότι οι πελάτες του δεν ανάγκασαν ποτέ παρά τη συγκατάθεση κάποιου για οτιδήποτε.. “Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, ο νεαρός άνδρας, ο οποίος επαναλάμβανε το πρώτο έτος της licence στην οικονομική και κοινωνική διοίκηση, κρεμάστηκε στο φοιτητικό του δωμάτιο “, αναφέρει η Le Parisien.

Συνδέεται η αυτοκτονία του Guillaume T. με το σάλο που προκάλεσε το twitter του;

Ο Guillaume T. εμπιστεύτηκε στη Le Monde.

” Ήμουν μόλις 18 ετών, ήμουν ευάλωτος. Λόγω οικογενειακών προβλημάτων, δεν είχα πραγματικά μέρος για ύπνο. Κοιμήθηκα στο σπίτι τους αρκετές φορές. Εκμεταλλεύτηκαν τη νεότητά μου, την αφέλεια μου, κι έκαναν σεξ μαζί μου. Μου χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που είχα βιώσει έγινε χωρίς τη συναίνεσή μου και να του αποδώσω τη λέξη «βιασμός». Μου ταιριάζει να προσποιούμαι ότι δεν είχε συμβεί τίποτα. “
Ο Guillaume T. είχε αποφασίσει να μιλήσει δημοσίως, “γιατί βλέπω πώς αυτοί οι άνθρωποι αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία στο PCF και στις ευθύνες στην πόλη του Παρισιού”, εξήγησε. Στο Twitter, το μήνυμά του πυροδότησε αμέσως μια πλημμύρα αντιδράσεων. Εκατοντάδες μηνύματα ξεχύθηκαν λέγοντας για σεξουαλική βία μεταξύ ομοφυλοφίλων. «Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα υπήρχαν τόσες πολλές μαρτυρίες», αντέδρασε θερμά ο Guillaume T., ο οποίος παραδέχτηκε τον εαυτό του «συγκλονισμένο» από το κύμα σοκ. «Ακόμη και η Marlène Schiappa μίλησε για αυτό! Αναφώνησε, ακόμα έκπληκτος που η υπουργός διαβεβαίωσε για την «πλήρη υποστήριξή της» όλων εκείνων που τολμούν να σπάσουν τη σιωπή αποκαλύπτοντας τις οικείες και οδυνηρές ιστορίες τους.

Ούτε είχε φανταστεί ότι το μήνυμά του θα είχε τόσο άμεσο πολιτικό αντίκτυπο. Από τις 21 Ιανουαρίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε από τον Maxime Cochard και τον σύντροφό του, γραμματέα του PCF, να «αποσυρθούν» από τις πολιτικές τους δραστηριότητες. Ο δήμαρχος του 14ου διαμερίσματος είχε επίσης αποσύρει τον Maxime Cochard από τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τα νέα για την αυτοκτονία του Guillaume T. προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις. Ο Fabien Roussel, ο εθνικός γραμματέας του PCF, έγραψε στο Twitter «η αυτοκτονία του Guillaume», «ένα φρικτό δράμα που πλήττει επίσης μια ολόκληρη νεολαία, που μας αγγίζει όλες και όλους». “Πιστό στις αξίες μας, σήμερα όπως χθες, το PCF θέλει αλήθεια και δικαιοσύνη για τον Guillaume”, πρόσθεσε το κόμμα, το οποίο είχε εγκαταλείψει ο νεαρός άνδρας πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.
Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo είχε επίσης μια σκέψη γι ‘αυτόν: «Χάρη στη θαρραλέα μαρτυρία του, αυτός ο νεαρός αφοσιωμένος φοιτητής συνέβαλε σε ένα κύμα ελευθερίας λόγου απαραίτητο και άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε, επίσης στο Twitter.

Βέβαια to lockdown και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στους φοιτητές σίγουρα είχε επίδραση και σε αυτή την περίπτωση….

O νεαρός χτύπησε κορυφή γι αυτό και βρέθηκε … κρεμασμένος από την οροφή…;;; έσπασε το απόστημα, δεν έκανε μια κοινή καταγγελία άγγιξε την πολιτική διαφθορά σε όλη της την έκφανση…και ένα θέμα τόσο ευαίσθητο της μύησης σε μια άλλη σεξουαλική προτίμηση από καθοδηγητές, διαφωτιστές σεξουαλικών προτιμήσεων...Το πλήρωσε με τη ζωή του ή γιατί δεν άντεξε τις αφόρητες πιέσεις που προφανώς δέχθηκε ή γιατί του έκλεισαν το στόμα προς γνώσην και συμμόρφωση.. Θα λέτε για ετεροφυλικές κακοποιήσεις για ηθοποιούς,γυμναστές και ”τρελοκόριτσα” θύματα αλλά μέχρι εκεί καθώς η ατζέντα πολιτικοί-ομοφυλοφυλία-βιασμός-μύηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρίχνει το σύστημα…. όζει σαπίλα……

dimpenews.com

Back to top button