Διεθνή

Στην τούρκικη τηλεόραση παρουσιάστηκε χάρτης του αμερικάνικου ινστιτούτου «Stratfor»,που δείχνει την επέκταση της τουρκικής επιρροής ως το έτος 2050, και περιλαμβάνει Ελλάδα και Κύπρο.

Στην τούρκικη τηλεόραση “TGRT”, παρουσιάστηκε ένας χάρτης που συντάχθηκε από το αμερικανικό ινστιτούτο «Stratfor», ο οποίος δείχνει την επέκταση της τουρκικής επιρροής ως το έτος 2050, και περιλαμβάνει την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο αλλά και Aρμενία, ΗΑΕ, Γεωργία, Αμπχαζία, Οσσετία, Συρία,Υεμένη, Ομάν, Κουβέιτ, Λίβανο,Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτο, Λιβύη, μέρη της σημερινής Ρωσίας όπως χερσόνησο Κριμαίας, περιοχή του Ροστόφ και δημοκρατίες στο Β Καύκασο. Εκτείνεται ως Βόρεια Αφρική και Περσικό Κόλπο.

Διίστανται οι ρώσικες αναλύσεις άλλοι ειδήμονες ισχυρίζονται ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στον μεγαλο-ιδεατίστικο επεκτατισμό της κι άλλοι ότι απλά αναπολεί με νοσταλγία το ”ένδοξο” παρελθόν της..
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Κράτους Δούμα κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να εξετάσει το ζήτημα με σοβαρότητα. Είπε: “Η Τουρκία, μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση στο Καραμπάχ, πιστεύει πλήρως στη δύναμή της και ως εκ τούτου δηλώνει επίσημα πού θα προχωρήσει στη συνέχεια”. Είπε ότι οι Τούρκοι ηγέτες είχαν ιδέες για την εκ νέου ανοικοδόμηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,αλλά αμφιβάλλει ότι η Άγκυρα θα ήθελε να προσαρτήσει ρώσικα εδάφη με βία.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας στο Ανατολικό Ινστιτούτο για τον Διάλογο των Πολιτισμών, Alexei Malashenko, είπε στον αέρα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναδείξει το αυτοκρατορικό παρελθόν της χώρας έναντι της σημερινής Τουρκίας.
«Όταν κοιτάζουν την Κριμαία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, θυμούνται τι ήταν μια χώρα κάποτε», είπε.

Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των Ρώσων ωστόσο οι Τούρκοι βάζουν την ατζέντα οριοθετούν ένα μαξιμαλιστικό πλαίσιο κι ό,τι αρπάξουν δοθείσης ευκαιρίας με βάση τη διεθνή συγκυρία και κατά πόσο τους ευνοεί. Άλλωστε τις αρπαχτές ήδη τις ξεκίνησαν απέσπασαν τμήμα της Κύπρου, της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ, της Αρμενίας κι έπεται συνέχεια όσοι εφησυχάζουν προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο. Το 2021 θα είναι έτος ελληνοτουρκικών….ο Κορωνοιός θα φαντάζει πταίσμα…Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι η υπερδλύναμη Ρωσία και θα πρέπει να κάνει άλλου τύπου ανάλυση όταν μάλιστα ως χθες ο Ερντογάν ευθέως απειλεί Αιγαείο, Κύπρο.. αλλά και ηε Ρωσία αισθάνθηκε στο μαλακό της υπογάστριο την τούρκικη διείσδυση στο αρμενικό που χάθηκαν σε λίγες βδομάδες ότι με θυσίες κρατήθηκαν ή ανακτήθηκαν σε πολυετή προγενέστερο πόλεμο. Αν λοιπόν η Τουρκία του Ερντογάν έδειξε ότι μπορεί να διεισδύει τόσο άνετα στη ρώσικη σφαίρα επιρροής και να προσαρτά εδάφη πολύ περισσότερο θ΄αποτολμήσει στη συνέχεια να το κάνει στον ελληνισμό.. Άλλωστε η Ελλάδα γι αυτό εξοπλίζεται ….

dimpenews.com

Back to top button