Ελλάδα

Τα αρπακτικα της Αρχιεπισκοπης Αθηνων αυξανουν 150% τα εξοδα κηδειων μη σεβομενοι την αθλια οικονομικη κατασταση των Ελληνων…

Σε αύξηση 150% των εξόδων κηδείας προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εν μέσω πανδημίας, αιφνιδιάζοντας τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών της πρωτεύουσας που κάνουν λόγο για ιλιγγιώδη αύξηση και μία “εν κρυπτώ απόφαση της Αρχιεπισκοπής”….Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις για την τέλεση κηδείας αυξάνεται πλέον από τα 100 ευρώ που ίσχυε, στα 250 ευρώ και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του ποσού εισπράττει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, τα 70 ευρώ προορίζονταν για τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο και τα 30 ευρώ αποδίδονταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η αιφνιδιαστική αύξηση των εξόδων κηδείας από τα 100 στα 250 ευρώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ιερείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν 70 ευρώ, εκτοξεύει το κατά μονάδα κέρδος της Αρχιεπισκοπής κατά 180 ευρώ.

Σε άλλα κοιμητήρια που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η χρέωση διπλασιάστηκε, από τα 100 στα 200 ευρώ.

Ο νόμος της αγοράς πάντως λέει πως όταν αυξάνεται η ζήτηση μειώνεται η τιμή του προσφερόμενου προϊόντος ή της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, εν μέσω πανδημίας, λογικό θα ήταν η Αρχιεπισκοπή να προχωρήσει σε μείωση και όχι σε αύξηση του κόστους της τελετής.

Τέλος, σημειώνεται ότι το σύνολο του ποσού καταβάλλεται από τους συγγενείς των νεκρών.

πηγη 

Related Articles

Back to top button