Διεθνή

Απόπειρα δολοφονίας κατά γνωστού Διοικητή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ,την ώρα που ο Λαβρόφ κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι συνειδητά κατέστρεψαν τις ρωσοευρωενωσιακές σχέσεις ! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Σήμερα το πρωί, στις 15 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση στο αυτοκίνητο δημοφιλή διοικητή της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ) που πήγαινε την κόρη του στο σχολείο. Ο διοικητής και η κόρη του που επέβαιναν στο όχημα επέζησαν από την έκρηξη.

Στις 7:50 π.μ. σήμερα το πρωί, ένας διοικητής τάγματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του ΛΔΚ οδηγούσε την κόρη του στο σχολείο στη Γκορλόβκα, όταν μια βόμβα κάτω από το αυτοκίνητο εξερράγη. Ο διοικητής δέχθηκε τραύματα από θαύσματα στα πόδια του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Η κόρη του υποφέρει μόνο από διάσειση, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του War Gonzo, ο αξιωματικός της πολιτοφυλακής του ΛΔΚ που πέφτει θύμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ο διοικητής “Dlinny”( πραγματικό όνομα  Sergei). Η βόμβα ήταν ισοδύναμη με πάνω από 300 γραμμάρια TNT και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ενεργοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τηλεχειριστήριο. Αυτό σημαίνει ότι οι τρομοκράτες ήξεραν ότι η κόρη του ήταν στο αυτοκίνητο.

Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται σχολείο και νηπιαγωγείο. Υπήρχαν, λοιπόν, πολλά παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο εκείνη την ώρα και άνθρωποι που πήγαιναν να εργαστούν στον τόπο όπου έλαβε χώρα αυτή η τρομοκρατική επίθεση .

Μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των πεζών που βρίσκονταν κοντά στην βόμβα του αυτοκινήτου, καθώς τμήματα του οχήματος εκσφενδονίστηκαν αρκετές δεκάδες μέτρα γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Η διαμεσολαβήτρια του DPR για τα ανθρώπινα δικαιώματα Daria Morozova χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του διοικητή της λαϊκής πολιτοφυλακής έγκλημα πολέμου.

“Η τρομοκρατική πράξη που διαπράχθηκε από τους Ουκρανούς μαχητές στη Γκόρλοβκα σήμερα το πρωί δεν είναι μόνο ένα βίαιο έγκλημα πολέμου, αλλά και ένα κραυγαλέο παράδειγμα της περιφρόνησης της Ουκρανίας για τις αρχές και τους θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου»,”, δήλωσε η κα Morozova.

Τόνισε ότι η τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Γκόρλοβκα εναντίον διοικητή της λαϊκής πολιτοφυλακής του ΛΔΚ στοχεύει στην επιδείνωση του πολέμου στο Ντονμπάς.

«Το ν΄ανατινάζεις ένα αυτοκίνητο με ένα παιδί εντός του, στην πόλη, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε ώρα αιχμής – είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο σκληρή και κυνική πράξη επιθετικότητας. Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό γνώριζαν ότι όχι μόνο ο οδηγός θα υποφέρει, αλλά και ο ανήλικος επιβάτης, που δεν είχε καμία σχέση με την ένοπλη σύγκρουση. Άλλοι πολίτες θα μπορούσαν επίσης να κινδυνεύσουν – περαστικοί και άλλοι πολίτες στην περιοχή, καθώς θραύσματα και τμήματα του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε διασκορπίστηκαν σε δεκάδες μέτρα “, δήλωσε η διαμεσολαβήτρια.

Ξεκίνησε έρευνα από τις υπηρεσίες ασφαλείας του DPR για τρομοκρατική επίθεση. Και τα περίχωρα ερευνήθηκαν για να επιβεβαιωθεί ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν φυτέψει άλλες βόμβες στις διαδρομές που παίρνει τακτικά ο διοικητής.

Η λαϊκή πολιτοφυλακή του ΛΔΚ κατηγόρησε την ουκρανική διοίκηση ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν τη νέα τρομοκρατική επίθεση με στόχο έναν διοικητή της λαϊκής πολιτοφυλακής. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τον Daniil Bezsonov και τον δημοσιογράφο Yuri Kotenok, ο διοικητής “Dlinny” στοχεύτηκε επειδή αυτός και η μονάδα του είναι “κόκκαλο στο λαιμό” των Ουκρανών στρατιωτών, επειδή τους εμποδίζουν να προχωρήσουν προς τη Gorlovka. να πυροβολούν σπίτια στην πόλη με άμεσα πυρά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση σε διοικητή της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του ΛΔΚ που ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να νικήσει στο πεδίο της μάχης.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Διοικητής “Motorola” του Τάγματος Sparta δολοφονήθηκε στην έκρηξη στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του. Τον Φεβρουάριο του 2017, δολοφονήθηκε στο γραφείο του ο Διοικητής “Guivi” του τάγματος Somali . Και στις 31 Αυγούστου 2018, ήταν ο αρχηγός του DPR και διοικητής του τάγματος Oplot, Alexander Zakhartchenko, ο οποίος σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στο καφέ του Sépar στο Ντόνετσκ.

Ευτυχώς αυτή τη φορά η τρομοκρατική επίθεση απέτυχε.donbass-insider 15/2/21

Ο διοικητής στάθηκε ψύχραιμος και παρ΄ότι τραυματίας κατόρθωσε να σπρώξει την κόρη του έξω από το όχημα μην και αυτό τυλιχθεί στις φλόγες και έτσι της έσωσε τη ζωή.

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ το όχημα γαζώθηκε από τα θραύσματα στη θέση του οδηγού αλλά ο Διοικητής βγήκε ζωντανός με τη βοήθεια του σταυρού που είχε στο όχημα …..

Μ΄εντολή των Βρυξελλών, δηλ. ΕΕ-ΝΑΤΟ η νέα αυτή επίθεση;

Όλη η εκτροπή στην Ουκρανία κι ο αιματηρός εμφύλιος που ακολούθησε τα έκτροπα του ολοκαυτώματος στην Εργατική Εστία στην Οδησσό κ.α ξεκίνησαν με την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου Γιαννούκοβιτς μετά την πολύχρωμη επανάσταση στη Μaidan με αφορμή την μη επικύρωση συμφωνίας με την ΕΕ. Η Γερμανία πρωτοστάτησε στην υποκίνηση των γεγονότων. Η απόπειρα δολοφονίας του Διοικητή που επήλθε σήμερα συμπίπτει με την αναζοπύρωση ρωσοδυτικής διένεξης για θέμα Ναβάλνι και κυρίως με τη δήλωση Λαβρόφ ότι οι ρωσο-ευρωενωσιακές ” σχέσεις έχουν καταστραφεί συνειδητά με πρωτοβουλία των Βρυξελλών». Πρόκειται για αντίποινα; Ποιός αληθινά πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό προφανώς οι ίδιες δυνάμεις που πυροδότησαν και τις αιματηρές διχαστικές καταστάσεις στην Ουκρανία με σκοπό να την αποκόψουν από τη ρώσικη επιρροή και να την εισαγάγουν βίαια στη σφαίρα επιρροής της Δύσης κάνοντας την ΝΑΤΟ ικό στρατόπεδο προκεχωρημένο που θ΄απειλεί τη Ρωσία.Για να ελέγξουν το Κίεβο οι μηχανισμοί ΕΕ-ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν ως εταίρους τους δολοφονικούς παρακρατικούς μηχανισμούς των Ουκρανοναζί Μπαντεριστές, Δεξιό Τομέα κλπ

«Δεν πρέπει να συγχέουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρώπη» προειδοποίησε ο Λαβρόφ «Εμείς από την Ευρώπη δεν φεύγουμε. Στην Ευρώπη έχουμε πολλούς φίλους και πολλούς ομοϊδεάτες. Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αμοιβαία επωφελείς σχέσεις» κατέληξε.

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε σήμερα ποιοί είναι οι αληθινοί τρομοκρατάτες κι από που κατευθύνονται..

dimpenews.com

Back to top button