Ελλάδα

«Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής»

 Σε κυβερνητικό και δημοσιογραφικό  »φιάσκο» εξελίσσεται η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη με τον ιερέα που είχε προκαλέσει συναγερμό , ως το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας! Η βιασύνη κάποιων να στοχοποιηθεί και πάλι η Εκκλησία, γύρισε μπούμερανγκ μιας και ο επικοινωνιακός θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακας.

Τα περισσότερα  ΜΜΕ με πηχιαίους τίτλους έσπειραν τον πανικό, ενώ το σκηνικό ενισχύθηκε με την έκτακτη παρουσία στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Η εξέλιξη που ακολούθησε και αποκαλύπτεται σήμερα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τα κυβερνητικά στελέχη που έτρεξαν κινητοποιώντας τα ΜΜΕ να στοχοποιήσουν την Εκκλησία δίνοντας επιδημιολογική παράσταση έξω από τον Ιερό Ναό Νεαπόλεως.

Αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορονοϊού, στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, καθώς όχι απλά θα ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, αλλά είχε μετάσχει και σε Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνίας, γεγονός που αύξησε τον προβληματισμό.

«Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά».

Ο δήμαρχος άφησε αιχμές για τη συνεννόηση του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει μια απάντηση από τους γιατρούς, αφού είναι δύσκολα να επικοινωνήσουν ακόμη και με διοικητικούς υπαλλήλους.

 

 

 

Πηγή 

Back to top button