breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αρχισαν τα οργανα….Διεκοψαν τον εμβολιασμο σε νοσοκομειο στην Γερμανια λογω των παρενεργειων σε υγειονομικους ! ! !

 

Στη Γερμανία σε νοσοκομείο στο Emden στην Κάτω Σαξονία αρκετοί υπάλληλοι της κλινικής αρρώστησαν μετά τον εμβολιασμό τους με Astrazeneca.Αναφέρεται ότι παρενέργειες έντονες παρουσίασαν 29 υγειονομικοί υπάλληλοι στην κλινική Emden….

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κλινικής, 194 εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο. Δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο καιρό θα διατηρηθούν οι παρενέργειες στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με το NDR, ο εμβολιασμός σταμάτησε αρχικά το Σάββατο λόγω των συμπτωμάτων.Πέντε άλλοι υπάλληλοι που ήταν να εμβολιαστούν δεν εμβολιάστηκαν , ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν οι λειτουργίες σε ένα Τμήμα.

Το “FAZ” αναφέρει σημαντικά περισσότερες περιπτώσεις. Ο Heiger Scholz (SPD), Υφυπουργός στο Υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας, λέγεται ότι είπε στην εφημερίδα ότι περίπου οι μισοί από αυτούς που εμβολιάστηκαν σε κλινική που ονομάζεται αρρώστησαν. Σε δύο άλλες κλινικές ήταν περίπου το ένα τρίτο και το ένα τέταρτο του εμβολιασμένου εργατικού δυναμικού. Η κρατική κυβέρνηση έχει ήδη διαβιβάσει την κατάσταση στο Ινστιτούτο Robert Koch για εξέταση, γράφει η FAZ.

Παρόμοια περιστατικά έχουν ήδη συμβεί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στην περιοχή Minden-Lübbecke, ήταν τόσοι πολλοί οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί που αρρώστησαν που είχε αντίκτυπο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο Emden, αρκετοί υπάλληλοι της κλινικής απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Astrazeneca. Όπως αναφέρει το “Nordwestzeitung”, υπέφεραν από σοβαρούς πονοκεφάλους, πυρετό και ναυτία.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, ο εμβολιασμός σε μια υπηρεσία της κλινικής Emden έπρεπε να διακοπεί, διαφορετικά θα υπήρχε έλλειψη προσωπικού. Το “NDR Niedersachsen” αναφέρθηκε επίσης σε αυτό.

«Οι αντιδράσεις εμβολιασμού ήταν πολύ ισχυρότερες από ό, τι αναμενόταν σε αυτόν τον γύρο εμβολιασμού», επιβεβαίωσε ο συντονιστής εμβολιασμού του νοσοκομείου, Matthias Drüner, σε συνέντευξή του στο «NWZ».

Τόσο η Astrazeneca όσο και η Biontech εφιστούν την προσοχή σε πιθανές παρενέργειες.

Το γεγονός ότι αυτές τώρα γίνονται τόσο αξιοσημείωτες είναι καινοτομία, είπε ο Drüner. Σε προηγούμενους εμβολιασμούς δεν υπήρχαν προβλήματα.

Μετά από τα περιστατικά, το πρόγραμμα εμβολιασμού στο νοσοκομείο πρέπει να αλλάξει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά το Σαββατοκύριακο, η κλινική πρέπει τώρα να αναδιαρθρώσει ολόκληρο το σχεδιασμό εμβολιασμού για να αποφύγει την απώλεια ολόκληρων τμημάτων της.

Ο προγραμματισμένος εμβολιασμός 240 ακόμη υπαλλήλων του νοσοκομείου αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πρέπει τώρα να αναβληθεί.

190 από τους αρχικούς 200 υπαλλήλους του νοσοκομείου είχαν λάβει τον πρώτο τους εμβολιασμό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Ελπίζω να κερδίσει ο λόγος”

Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα έχουν οι σοβαρές παρενέργειες στη θέληση του προσωπικού να εμβολιαστεί.

Ο συντονιστής εμβολιασμού, ωστόσο, ζητά να μην επηρεαστoύν από τα γεγονότα.

«Ελπίζω να κερδίσει η κοινή λογική, γιατί επί του παρόντος δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», λέει ο Drüner.

Ο ανοσολόγος Erlangen, Christian Bogdan δήλωσε στον τύπο: «Τα συμπτώματα είναι μια έκφραση της ανοσολογικής απόκρισης, η οποία δείχνει ότι κάτι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα μετά τον εμβολιασμό. Τα συμπτώματα που αναφέρονται εδώ, όπως πονοκέφαλος ή πυρετός, αντιστοιχούν πλήρως σε αυτά που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε μελέτες ».

 

 

 

πηγη 

Back to top button