Διεθνή

Γαλλία: Διοικητικό Δικαστήριο της Τουλούζης έκρινε παράνομη της υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και δρόμους!!

Στη Γαλλία στην Aveyron : η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε δημόσιο χώρο κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.Η νομάρχης μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου δηλ. αύριο οφείλει να τροποποιήσει το διάταγμά της. Δόθηκαν προθεσμία μόλις 14 ώρες για αυτή την τροποποίηση.
Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της Τουλούζης αυτή τη Δευτέρα άφησε μόλις 2 μέρες προθεσμία στην νομάρχη για να τροποποιήσει το προσβαλλόμενο διάταγμα, προτού ανασταλεί.
Της προσάπτει ότι γενίκευσε τη χρήση μάσκας στους δημόσιους δρόμους και στους δημόσιους χώρους σε όλη την περιφέρεια χωρίς να συντρέχει υγειονομική αναγκαιότητα. Αυτή τη Δευτέρα, το διοικητικό δικαστήριο της Τουλούζης αναγνώρισε “την παρανομία του διατάγματος της 20ης Ιανουαρίου 2021 με την οποία η νομάρχης της Aveyron επέβαλε τη χρήση μάσκας υγιεινής σε όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής για άτομα ηλικίας έντεκα ετών κι άνω” αναφέρεται σε ανακοινωθέν.

Το ποσοστό επίπτωσης δεν δικαιολογεί ένα τέτοιο μέτρο
Ο δικαστής δεσμεύθηκε στην υπόθεση “από ένα κάτοικο της Aveyron κατά του διατάγματος της 20 Γενάρη 2021”. Η νομάρχης είχε επιβάλει τη χρήση μάσκας μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δείχνει ότι “τα μέτρα που περιορίζουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες πρέπει στην πραγματικότητα να παραμείνουν η εξαίρεση, ενώ η άσκηση αυτών των ελευθεριών είναι ο κανόνας και πρέπει να είναι απαραίτητα, κατάλληλα και ανάλογα με τον στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας. (δηλ. στη Γαλλία η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας που στην Ελλάδα έχει γίνει θέσφατο αποφασίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση κατά τόπους και αν συντρέχουν λόγοι και έχει ημερομηνία λήξης και χρονικό πλαφόν που ανακοινώνεται κι όχι όπως εδώ που πάνε σε οριζόντια μέτρα)

Στην Aveyron, η υγειονομική κατάσταση με ποσοστό επίπτωσης 145,5 ανά 100 000 κατοίκους ” είναι καθαρά κατώτερη από τον εθνικό μέσο όρο των 190″, διευκρινίζει το ανακοινωθέν αλλά κι ο αδύναμος αριθμός νοσηλειών δεν επιβάλουν τέτοια μέτρα : “Αυτές οι τοπικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση μιας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους δρόμους και χώρους σε όλο το διαμέρισμα καθώς η χρήση μάσκας ήδη επιβλήθηκε σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς συλλογικούς χώρους.”

Η Valérie Michel-Mioreaux,η νομάρχης της Aveyron, ως τις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 14h, ΄χει προθεσμία να τροποποιήσει το διάταγμα της αντίθετα αυτό αναστέλλεται. Αυτή “έλαβε γνώση της απόφασης ένα νέο διάταγμα θα εκδοθεί κατά συνέπεια εντός 48 ωρών. Εν τω μεταξύ, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική”, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία επικοινωνιών.midilibre 16/2/21

dimpenews.com

Back to top button