breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γεγονός η 1η μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους..!!

Η πρώτη συναυλία αποκλειστικά για εμβολιασμένους είναι γεγονός. Ήταν μια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ, που μπορεί να θέσει προηγούμενο σε έναν κόσμο που λαχταρά να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή, μια συναυλία στην οποία παρευρέθηκαν μόνο όσοι είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία. Τα «διαβατήρια» έχουν διάρκεια έξι μηνών από τη στιγμή του πλήρους εμβολιασμού.

«Παρέχει προστασία, αλλά και μια αίσθηση άνεσης για να καθίσεις ανάμεσα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Ντόρον Ζίχερ, ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας, ενώ περίμενε την παράσταση της Ισραηλινής τραγουδίστριας Νουρίτ Γκαλρόν το σούρουπο στο πάρκο Γιαρκόν.

«Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο σπίτι σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, είναι υπέροχο να βγαίνεις και να βιώνεις δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες», είπε.

Το Ισραήλ ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το σύστημα αυτό ελεύθερης μετακίνησης, καθώς άνοιξαν ξανά οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου.

Η υπαίθρια συναυλία στο Τελ Αβίβ σήμερα Τετάρτη ήταν μια από τις πρώτες σε ένα πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη χώρα, περιορίζοντας τη συμμετοχή σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή σε άτομα με ανοσία μετά την προσβολή τους από την νόσο.

Γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα και ξενοδοχεία είναι ανοιχτά μόνο για τους κατόχους των πράσινων διαβατηρίων. Σε εσωτερικούς χώρους, επιβάλλονται αυστηρά όρια χωρητικότητας και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης. Τέτοια προγράμματα είναι πιθανό να εξεταστούν από άλλες χώρες που επιθυμούν να ανοίξουν ξανά επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς οι δικοί τους πληθυσμοί υποβάλλονται σε μαζικό εμβολιασμό.

Αξιωματούχοι υγείας στο Ισραήλ, το οποίο ηγείται της παγκόσμιας κούρσας εμβολιασμών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους σκεπτικιστές των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ισραηλινές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer μειώνει την μεταδοτικότητα του ιού.

«Αν χρειαζόταν να πάω σε ένα πολιτιστικό χώρο όπου δεν ζητούσαν το πράσινο διαβατήριο δεν θα πήγαινα», δήλωσε ο Μίχαλ Πόρατ, 66 ετών. «Θέλω να ξέρω και να είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου είναι ήδη ανοσοποιημένοι και εμβολιασμένοι και δεν θα εμπιστευόμουν ανθρώπους που δεν είναι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
sigmalive.
Back to top button